Διημερίδα «Νοσηλευτική και Covid- 19 Πανδημία Προκλήσεις - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

16 Σεπτεμβρίου 2022

Διημερίδα «Νοσηλευτική και Covid- 19 Πανδημία Προκλήσεις

 Παγκρήτια Νοσηλευτική διημερίδας με θέμα: «Νοσηλευτική και Covid– 19 Πανδημία  «Προκλήσεις – Διδάγματα» θα πραγματοποιηθεί με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο, στην αίθουσα Καστελλάκη  του Επιμελητηρίου Ηράκλειου την Παρασκευή 16 και το  Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022.



Η διημερίδα υποστηρίζεται και διοργνώνεται από το ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ της   Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας  (Ε.Ν.Ε.) ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, πλήρως αυτοδιοικούμενο, σε συνεργασία και με την υποστήριξη πολλών φορέων τους οποίους ευχαριστούμε θερμά, όπως το Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ηράκλειου, ο Οργανισμός Λιμένος Ηράκλειου, η ΔΗ.Κ.Ε.Η, ο Δήμος Χερσονήσου, ο Δήμος Μαλεβιζίου, ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων  κλπ, τελεί δε υπό την αιγίδα της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας  (Ε.Ν.Ε.) και  της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας  Κρήτης.

 Η διημερίδα αυτή αποτελεί σημαντική επιστημονική διοργάνωση στον τομέα της Νοσηλευτικής και αναμένεται να την παρακολουθήσει μεγάλος αριθμός  σύνεδρων, ιατροί, νοσηλευτές και άλλοι επιστήμονες υγείας από όλη την Κρήτη αλλά και από  την  Ελλάδα.

 

Οι Νοσηλευτές, η Ψυχή και η καρδιά του ΕΣΥ, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυτοθυσία, παρά τις όποιες δυσκολίες, μαζί με τους γιατρούς και τους άλλους επαγγελματίες υγείας, συντέλεσαν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση μέχρι σήμερα της COVID-19 Πανδημίας, αναδεικνύοντας τον πολύ σημαντικό ρολό τους αλλά και την ανάγκη από την  μεριά της πολιτείας ικανοποίησης των διαχρονικών πάγιων και δικαίων αιτημάτων  του Νοσηλευτικού κλάδου.

 

Ως βασικός Πυλώνας του συστήματος υγείας μας, οι Νοσηλευτές  έδωσαν  και συνεχίζουν να δίνουν ένα τεράστιο αγώνα, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι μπορούν να κάνουν πολλά αλλά και ότι η πολιτεία μπορεί να στηριχθεί και επενδύσει  στους Νοσηλευτές.

 

Η COVID-19 Πανδημία άλλαξε τη ζωή όλων  μας, δημιούργησε μεγάλη πίεση στα συστήματα  υγειάς σε όλο τον πλανήτη, αποτέλεσε  δε  μια από τις  μεγαλύτερες   προκλήσεις σε  τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, με επιπτώσεις όχι μόνο στην υγειά αλλά και σε άλλα  επίπεδα όπως στο κοινωνικό  και οικονομικό επίπεδο, με ότι αυτό συνεπάγεται, δημιουργώντας την ανάγκη εμπεριστατωμένης  ανάλυσης των επιπτώσεων και αναγκών που προκύπτουν. Στην κατεύθυνση αυτή  οι Νοσηλευτικές ανάγκες άλλαξαν,  γιγαντώθηκαν και   υπό το πρίσμα αυτό οφείλουν να διερευνηθούν- μελετηθούν για να αντιμετωπιστούν και με ασφάλεια  θωρακιστεί η υγειά όλων.  

 

Στόχος της διημερίδας είναι η συνεχιζόμενη εκπαίδευση και η επικαιροποίηση των γνώσεων των Νοσηλευτών και των λοιπών επιστημόνων υγείας σχετικά με τις νεότερες εξελίξεις της  COVID – 19 πανδημίας, τις προκλήσεις  και τα διδάγματα από την μέχρι τώρα αντιμετώπιση της.  

Απώτερος στόχος της διημερίδας είναι η  προάσπιση της υγείας και η βελτίωση της παρεχόμενης νοσηλευτικής φροντίδας των συνάνθρωπων μας με όχημα την επιστημονική γνώση και τον γόνιμο διάλογο με όλους τους αρμόδιους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς, άλλα και εκπροσώπους της πολιτείας αρμόδιους για την διαμόρφωση  των πολίτικων υγείας.  

       Η  ενεργός συμμετοχή́ όλων στις εργασίες της διημερίδας αποτελεί βασικό συστατικό της επιτυχίας της και  χρέος  όλων μας.  Έτσι  ώστε  να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι και αναδειχθεί́ για άλλη μια φορά το εξαιρετικό και υψηλής ποιότητας επιστημονικό και κοινωνικό́ έργο που παράγεται και προσφέρετε από τους Νοσηλευτές. Το  οφείλουμε  άλλωστε στους συνάνθρωπους μας και σε όλους τους συναδέλφους  που  με αυτοθυσία αγωνιστήκαν χάνοντας τη ζωή τους στο καθήκον,  αλλά και σε  όσους αγωνίζονται μέχρι σήμερα με ανιδιοτέλεια και όραμα, προασπίζοντας την υγειά, προάγοντας την Νοσηλευτική.

Σας ευχόμαστε  από καρδίας υγειά,  δύναμη   και καλή αντάμωση στη διημερίδα μας!!!

 

           Για το  ΣΔ του 5ου Περιφερειακού Τμήματος  Κρήτης της Ε.Ν.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............