Η Θαυματουργός Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Ρεϊσδεριανής της Ελεούσας στη Σητεία την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου για το ετήσιο Μνημόσυνο των Μικρασιατών. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

16 Σεπτεμβρίου 2022

Η Θαυματουργός Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Ρεϊσδεριανής της Ελεούσας στη Σητεία την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου για το ετήσιο Μνημόσυνο των Μικρασιατών.

 Η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας και ο Σύλλογος Μικρασιατών Ποντίων και Αρμενίων Σητείας, με αφορμή την συμπλήρωση φέτος εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Τραγωδία, διοργανώνουν Αρχιερατικό μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων της Καταστροφής του 1922, το πρωΐ της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου 2022 στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στα «Λιβάδια» Σητείας.



Ιδιαίτερη ευλογία και τιμή για τη Σητεία αποτελεί φέτος η μεταφορά από την Ιεράπετρα στην πόλη της Σητείας της θαυματουργού ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Ρεϊσδεριανής της Ελεούσας, την οποία έφεραν μαζί τους Μικρασιάτες Πρόσφυγες το 1922. 

Η άφιξη της Ιεράς Εικόνος θα γίνει το πρωΐ της Κυριακής ώρα 8.00 π.μ. και θα τίθεται σε προσκύνηση των ευσεβών χριστιανών καθ᾽ όλη τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, που θα τελεσθεί στο προαύλειο του πληγέντος από τον καταστροφικό σεισμό του 2021 ιερού Ναού, με τον οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι πνευματικά οι Μικρασιάτες Πρόσφυγες της Σητείας.

Θα ακολουθήσει Αρχιερατικό Τρισάγιο στον χώρο του Μνημείου και η καθιερωμένη επετειακή ομιλία από τον Σύλλογο Μικρασιατών Σητείας.

Το απόγευμα της Κυριακής ώρα 6.00 μ.μ. θα γίνει η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης Σητείας, γύρω από τον οποίο εγκαταστάθηκαν οι Μικρασιάτες Πρόσφυγες το 1922, και θα ακολουθήσει Αρχιερατικός Εσπερινός και Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο την Ελεούσα.

Στις παραπάνω Ιερές Ακολουθίες θα να χοροστατήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.

Προσκαλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί να μετάσχουν στις παραπάνω λατρευτικές εκδηλώσεις για να λάβουν την ευλογία της Παναγίας της Ρεϊσδεριανής και να τιμήσουν την μνήμη των Μικρασιατών Αδελφών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............