Καλλυντικά Απο Την Φύση Με Άρωμα Γυναίκας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

16 Σεπτεμβρίου 2022

Καλλυντικά Απο Την Φύση Με Άρωμα Γυναίκας

 ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ

ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Οι περιβαλλοντικές συνθήκες, η ένταση της καθημερινότητας με τους γρήγορους ρυθμούς, η κακή διατροφή και οι απαιτήσεις της επαγγελματικής και κοινωνικής μας ζωής, είναι παράγοντες που ταλαιπωρούν τη ψυχή και το σώμα μας και καθιστούν απαραίτητο να φροντίζουμε ιδιαίτερα τον εαυτό μας.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως σώμα, νους και ψυχή λειτουργούν σα συγκοινωνούντα δοχεία. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να αφιερώσουμε, έστω και λίγα λεπτά από τη μέρα μας, στην περιποίηση του εαυτού μας.

A1


ΦΤΙΑΞΤΕ ΜΟΝΕΣΓΑΛΑΚΤΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Για ένα καθαρό, λαμπερό πρόσωπο επιβάλλεται πρώτα απ’ όλα ο σωστός καθαρισμός, η πιο σημαντική φροντίδα ομορφιάς.

ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
-          1 κεσέ γιαούρτι ολόπαχο
-          1 κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο
-          3-4 σταγόνες λεμόνι

ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Αναμιγνύετε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο και προσθέτετε σιγά σιγά τις σταγόνες λεμονιού. Απλώνετε το μίγμα σε καθαρή επιδερμίδα και το αφήνετε να δράσει για 10 λεπτά έως ότου στεγνώσει. Στη συνέχεια τρίβετε το δέρμα και αφαιρείτε το υλικό. Ξεπλένετε με χλιαρό νερό. Προσφέρει στο δέρμα τη φροντίδα που χρειάζεται, αποκαθιστά τα επίπεδα υγρασίας και διατηρεί το πρόσωπο ελαστικό, φρέσκο και φωτεινό. Είναι ιδανικό για κανονικά και μικτά δέρματα.


A2


ΦΤΙΑΞΤΕ ΜΟΝΕΣΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Οι μάσκες δεν έχουν μόνο άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Οι ιδιότητες τους είναι πολλές. Καθαρίζουν σε βάθος το δέρμα, το ενυδατώνουν, καταπραΰνουν κοκκινίλες και ερεθισμούς και κάνουν το πρόσωπο να δείχνει φωτεινό και ξεκούραστο.


ΜΑΣΚΑ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ: ΓΙΑ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΛΑΜΨΗ

-          1 κουταλιά της σούπας πολτό μπανάνας
-          1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
-          1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Ξεφλουδίζετε και πολτοποιείτε τη μπανάνα. Προσθέτετε το μέλι και το ελαιόλαδο, αναμιγνύετε όλα τα υλικά έως ότου γίνουν ένα απλό μίγμα. Σε καθαρή επιδερμίδα, απλώνετε προσεκτικά τη μάσκα στο πρόσωπο και το λαιμό. Στη συνέχεια τοποθετείστε επάνω μια γάζα αποστειρωμένη έχοντας ανοίγματα στα μάτια και το στόμα. Αφήνετε να δράσει για 15-20 λεπτά. Αφαιρείτε στην αρχή με χλιαρό νερό και στη συνέχεια με κρύο. Σκουπίζετε και ταμπονάρετε απαλά την επιδερμίδα.

A3


ΜΑΣΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΜΗ

-2 ½ κουταλιές της σούπας γιαούρτι
- 1 ½ κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό ντομάτας
- άργιλος (προμηθεύεστε από το φαρμακείο)

ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Αναμιγνύετε σε ένα μπολ τα υλικά και στο τέλος προσθέτετε άργιλο μέχρι το μίγμα να γίνει πηχτό, χρησιμοποιώντας μια ξύλινη σπάτουλα. Απλώνετε και αφήνετε τη μάσκα να δράσει για 10 περίπου λεπτά. Ξεπλένετε το πρόσωπο με νερό. Ανανεώστε τη μάσκα για άλλα 10 λεπτά.

***ΓΙΑ ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΣΠΥΡΑΚΙΑ: Λιώνετε μια ασπιρίνη και στη συνέχεια τοποθετείτε μία μπατονέτα πάνω στα σπυράκια κάνοντας μικρά χτυπηματάκια.

***ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ: Κόβετε μια φέτα φρέσκιας ντομάτας και τρίβετε με προσοχή τα σημεία που έχουν πρόβλημα.

ΦΤΙΑΞΤΕ ΜΟΝΕΣ: ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΡΥΤΙΔΕΣ (πόδι της χήνας)

-          1 κουταλιά της σούπας λάδι αβοκάντο
-          1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο

A4


ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Ανακατεύετε τα δύο έλαια σε ένα μικρό αποστειρωμένο βαζάκι. Απλώνετε το μίγμα ελαίων, κάνοντας πολύ απαλό μασάζ με τις άκρες των δακτύλων με κυκλικές κινήσεις επάνω στις μικρές και μεγάλες ρυτίδες. Τα δυο αυτά έλαια έχουν πολύ θρεπτικές ιδιότητες ενάντια στις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια.
Προσοχή να μην μπει λάδι μέσα στα μάτια γιατί θα προκαλέσει ερεθισμούς.


***ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ, ΕΡΕΘΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΟΙΔΗΜΑ ΜΑΤΙΑ
Βυθίζετε σε καυτό νερό δύο φακελάκια τσάι. Στη συνέχεια τα πιέζετε για να αφαιρεθεί το πολύ νερό και τα αφήνετε να κρυώσουν. Παράλληλα λιώνετε ένα μικρό αγγουράκι στο μπλέντερ και το τοποθετείτε σε αποστειρωμένη γάζα. Ξαπλώνετε όσο πιο αναπαυτικά μπορείτε και βάζετε πρώτα τα φακελάκια τσαγιού πάνω στα μάτια σας για μερικά λεπτά. Τα αφαιρείτε και μετά τοποθετείτε κατά τον ίδιο τρόπο το μίγμα του αγγουριού.

***ΜΑΥΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ
Καθαρίζετε την περιοχή των ματιών κόβετε ένα φρέσκο σύκο στη μέση και βάζετε το μισό σε κάθε μάτι. Βοηθάει στην απομάκρυνση των μαύρων κύκλων. Προσοχή μην το χρησιμοποιήσετε εάν είστε αλλεργικοί.


ΠHΓΗ: «Όμορφη εκ φύσεως», Εύα Χρυσάνθη Λιοντήρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............