Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης οι «Ευτυχισμένες Μέρες» του νομπελίστα συγγραφέα Σ. Μπέκετ με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

16 Σεπτεμβρίου 2022

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης οι «Ευτυχισμένες Μέρες» του νομπελίστα συγγραφέα Σ. Μπέκετ με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες

 Το κορυφαίο έργο της παγκόσμιας δραματουργίας, οι «Ευτυχισμένες Μέρες» του νομπελίστα συγγραφέα Σάμιουελ Μπέκετ, παρουσιάζετε στο Ηράκλειο, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Φοινίτση. Για πρώτη φορά στην Κρήτη, από την ομάδα παραστατικών τεχνών Ενοδία.

Η παράσταση “Ευτυχισμένες Μέρες”, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης θα δοθεί στην Πύλη Βηθλεέμ την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες.



Διάρκεια: 110’ με διάλειμμα

Κείμενο: Σάμιουελ Μπέκετ

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές

Σκηνοθέτης: Δημήτρης Φοινίτσης

Σκηνογραφία: Ευαγγελία Καμπουράκη

Ερμηνεύουν: Ράνια Πλατάκη(Γουίνι), Λευτέρης Πασπαράκης(Γουίλι)

Στην παράσταση δεσπόζει ένα πελώριο νυφικό, απομεινάρι ενός φθαρμένου έγγαμου βίου. Ένας υπερμεγέθης υφασμάτινος όγκος καλύπτει τον λόφο των μυστικών και των αναμνήσεων. Αυτός είναι ο τόπος (μη) δράσης των δύο προσώπων: της Γουίνι και του Γουίλι -ενός ιδιόρρυθμου ζεύγους που αγωνίζεται να συνυπάρξει και να συνδιαλλαγεί εκ νέου σε έναν κυκεώνα ασυνεννοησίας.

Μισοθαμμένη αρχικά μέχρι τη μέση και αργότερα ως τον λαιμό, η Γουίνι πασχίζει να επικοινωνήσει δίνοντας αξία ακόμη και στις πιο ανούσιες λεπτομέρειες, καθώς ο χρόνος περνάει αδιάκοπα, σαρώνοντας τα πάντα στο διάβα του. Τοποθετημένη στο κέντρο της σκηνής, αντανακλά συνάμα την αγωνία της ύπαρξης και του καθημερινού αγώνα για να κρατηθεί κάποιος στη ζωή.

Μέσα στον στατικό παραλογισμό και το γκροτέσκ περιβάλλον του μπεκετικού σύμπαντος εξελίσσεται ένας κλαυσίγελος για την ίδια τη ματαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. Αλλά και την αποτυχία του θεσμού του γάμου, όταν το «μαζί» καταντάει πια μια ανούσια διαδικασία. Η σκιώδης πλευρά της αγάπης και η βάσανος της (συν)ύπαρξης!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............