Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Η ανάγκη για άμεσες αλλαγές δεν μπορεί να περιμένει άλλο την ΝΔ - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

25 Φεβρουαρίου 2022

Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Η ανάγκη για άμεσες αλλαγές δεν μπορεί να περιμένει άλλο την ΝΔ

 Την αναγκαιότητα ενσωμάτωσης στην χώρα μας των στόχων οδικής ασφάλειας που τέθηκαν στη «Διακήρυξη της Στοκχόλμης», μέσα από τον εκσυγχρονισμό του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αναδεικνύει με Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με τη συνυπογραφή 29 ακόμη Βουλευτών.


«Οι προσκλήσεις του σήμερα σε ζητήματα οδικής ασφάλειας, η προώθηση της ηλεκτροκίνησης, των τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης, όπως και η αλματώδης επέκταση των μορφών μικροκινητικότητας στα αστικά κέντρα, καθιστά τον υφιστάμενο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εξ αντικειμένου απαρχαιωμένο» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες τροποποίησής του, ενσωματώνοντας και τα προβλεπόμενα μέτρα της Διακήρυξης της Στοκχόλμης. Η βελτίωση της οδικής ασφάλειας είναι ένα πολύπλευρο και σημαντικό ζήτημα και στην αντιμετώπισή του, δεν χωρούν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.».

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, στις 20/02/2020 υπογράφηκε η «Διακήρυξη της Στοκχόλμης», στο πλαίσιο της «3ης Παγκόσμιας Υπουργικής Διάσκεψης για την Οδική Ασφάλεια: Επίτευξη των Παγκόσμιων Στόχων 2030». Η διακήρυξη στηρίχτηκε σε προηγούμενα διεθνή φόρα και αποφάσεις, όπως η «Διακήρυξη της Μόσχας» του 2009, η «Διακήρυξη της Βραζιλίας» του 2015, τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. και της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας κ.α. και αποσκοπούσε στην προαγωγή της οδικής ασφάλειας και της δημόσιας υγείας με συγκεκριμένα μέτρα και ενέργειες. Στη συνδιάσκεψη συμμετείχε και η ελληνική αντιπροσωπεία, η οποία δεσμεύτηκε για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων στόχων, όπου μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνεται και η ενισχυμένη επιβολή του νόμου για την πρόληψη της υπερβολικής ταχύτητας, καθώς και η επιβολή της μέγιστης ταχύτητας των 30 χλμ/ώρα σε περιοχές όπου «ευάλωτοι» χρήστες και οχήματα συστηματικά συνυπάρχουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............