Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην 8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ- Τα κρητικά προϊόντα απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

25 Φεβρουαρίου 2022

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην 8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ- Τα κρητικά προϊόντα απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις

 Στην έκθεση 8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition στο MEC Παιανίας από τις 18 έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022,  συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης με παραγωγούς του νησιού μας οι οποίοι είχαν την ευκαιρία – σε ένα ενιαίο περίπτερο – να προβάλουν και να προωθήσουν τα υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας προϊόντα τους.


Η Περιφέρεια Κρήτης για μια ακόμη φορά, έδωσε την ευκαιρία στις κρητικές επιχειρήσεις να παρουσιάσουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους, μέσα από μια ενιαία και συντονισμένη προσπάθεια. Συνολικά 18 επιχειρήσεις συμμετείχαν στο περίπτερό της Περιφέρειας Κρήτης και χιλιάδες επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν και να γευτούν τα εξαιρετικά σε ποιότητα και γεύση προϊόντα του νησιού μας. Στο πλαίσιο της ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2022 στο stage του “Μαγειρεύουμε Ελλάδα” με συντονιστή τον chef Κώστα Μπουγιούρη, πραγματοποιήθηκε γαστρονομικό δρώμενο που πρόσφερε μια μοναδική διαδραστική εμπειρία στους επισκέπτες της έκθεσης, αναδεικνύοντας τα μοναδικά αυθεντικά χαρακτηριστικά στοιχεία των Κρητικών, ποιοτικών μας προϊόντων αλλά και στις σπεσιαλιτέ της ιδιαίτερης πατρίδας μας .

Παράλληλα, στο πλαίσιο της 8ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition απονεμήθηκαν τα βραβεία ποιότητας και γεύσης AFFA 2022 στα ελληνικά προϊόντα που ξεχώρισαν την χρονιά που μας πέρασε. Τα κρητικά προϊόντα απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις. 

Συγκεκριμένα :

Βραβεία

  • AFFA EVOO 2022 – Καλύτερο ελαιόλαδο – GOLD απονεμήθηκε στην εταιρεία ΖΙΡΟ ΣΗΤΕΙΑ Ο.Ε.
  • Best AFFA Packaging Design, Bronze, απονεμήθηκε στην εταιρεία THAMMA Βιολογικά Βοτανικά Μείγματα
  • Best AFFA Organic/Functional, Silver, απονεμήθηκε στην εταιρεία THAMMA Βιολογικά Βοτανικά Μείγματα

Αστέρια:

  • Thema Estate Terra di Sitia          Αντωνάκης Εμμανουήλ
  • EFKRATO – Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Πρώιμης Συγκομιδής Πετράκης Απόστολος      Bενάκη Μαρία
  • Creterium Thyme honey, Grigorios P, Marousis Creterium, Γρ. Μαρούσης
  • Χαρουπόκρεμα, Α & Ω Κιβωτός
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο “taxidi olive farm” Vita Universalis OE, Χρυσούλας Αντώνης
  • THAMMA Βιολογικά Βοτανικά Μείγματα, ΘΑΜΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΟΝ ΙΚΕ
  • Ziro Organic Early Harvest, ΖΙΡΟ ΣΗΤΕΙΑ Ο.Ε.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε η Περιφερειακή Σύμβουλος  Ειρήνη Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη, η οποία επισήμανε πως «ύψιστη προτεραιότητα της Περιφέρειας Κρήτης είναι η ανάδειξη της ποιότητας και μοναδικότητας των τοπικών προϊόντων της Κρήτης και η  προώθηση τους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Στηρίζουμε έμπρακτα και δυναμικά τους τοπικούς παραγωγούς μας στον καθημερινό αγώνα για επιβίωση, δημιουργώντας ένα περιβάλλον εξωστρέφειας και ευκαιριών, προκειμένου να συνεχίσουν να παράγουν προϊόντα που χαρακτηρίζονται από τη μεγάλη  διατροφική τους αξία και τις προσιτές τους τιμές.»

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης υποστήριξαν τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων,  Μυλωνάκη Μάνια, Προϊσταμένη Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής Π.Ε. Χανίων και Νίκος Παπαδαντωνάκης υπάλληλος Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής Π.Ε. Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............