Με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα από την Περιφέρεια Κρήτης με θέμα: «Πρόγραμμα Ελάττωσης Σεισμικού Κινδύνου και Λήψη Μέτρων Προστασίας Σεισμικών Φαινομένων στη Περιφέρεια Κρήτης» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

25 Φεβρουαρίου 2022

Με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα από την Περιφέρεια Κρήτης με θέμα: «Πρόγραμμα Ελάττωσης Σεισμικού Κινδύνου και Λήψη Μέτρων Προστασίας Σεισμικών Φαινομένων στη Περιφέρεια Κρήτης»


 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα ημερίδα της Περιφέρειας Κρήτης με θέμα: «Πρόγραμμα Ελάττωσης Σεισμικού Κινδύνου και Λήψη Μέτρων Προστασίας Σεισμικών Φαινομένων στην Περιφέρεια Κρήτης».


Την διοργάνωσαν η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης με σκοπό τη σωστή προετοιμασία και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων  φορέων  στην Περιφέρεια Κρήτης για να μπορούν να αντιμετωπίσουν με αποτελεσματικότητα και επιτυχία τα προβλήματα που προκαλούνται από έντονη σεισμική δραστηριότητα.

«Ήταν μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης, συνεργάστηκαν άψογα οι Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας και Κοινωνικής Μέριμνας και σε συνεργασία με τον ΟΑΣΠ, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, φορείς, σώματα ασφαλείας, είχαμε ένα θετικό αποτέλεσμα», επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λεονταράκης, ο οποίος και καλωσόρισε εκ μέρους του Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη, όλους τους παριστάμενους ομιλητές, εθελοντές, ανέφερε για τα αποτελέσματα της ημερίδας: «Αυτό που αναδείξαμε κι έχουμε ως στόχο είναι να θωρακίσουμε ακόμα περισσότερο το νησί. Έχει μπει μια στοχοθέτηση σε ότι αφορά την παρακολούθηση των σεισμικών ρηγμάτων σε όλη την Περιφέρεια Κρήτης, ένα παρά πολύ σοβαρό ερευνητικό πρόγραμμα που θα μας βοηθήσει στο κομμάτι της πρόληψης».

 


Πρωτοπόρες δράσεις από την Περιφέρεια Κρήτης

Από τους διακεκριμένους ομιλητές και επιστήμονες που συμμετείχαν, αναδείχθηκαν θέματα που σχετίζονται με την έντονη σεισμικότητα του νησιού και τους τρόπους διαχείρισης, βάσει των ειδικά προσαρμοσμένων επιχειρησιακών σχεδίων διάσωσης.

Στη διάρκεια της ημερίδας, αναπτύχθηκαν δράσεις της Περιφέρειας οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις είναι πρωτοπόρες. Αναδείχθηκε ότι κάθε βιώσιμη και αποτελεσματική στρατηγική μείωσης των καταστροφών οφείλει να είναι προσαρμοσμένη στις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν οι καινοτόμες εφαρμογές που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια Κρήτης για την πρόληψη,  προετοιμασία και αντιμετώπιση  των φυσικών καταστροφών. Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στα συστήματα έγκαιρης ενημέρωσης σε καταστάσεις κινδύνου, αλλά και αποτίμησης των πληγεισών περιοχών, εφαρμογές στις οποίες η Περιφέρεια Κρήτης, πρωτοπορεί.

Παρουσιάστηκαν οι δράσεις της Πολιτικής προστασίας, καθώς και οι σύγχρονες υποδομές που έχουν αναπτυχθεί, για την  εξυπηρέτηση πολιτών και φορέων, αλλά και για την υλοποίηση του Στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας, μέσω της προτεραιοποίησης των αναγκών και της λήψης των βέλτιστων αποφάσεων. Προκειμένου για την μέγιστη αξιοποίηση των συστημάτων αυτών, πρέπει να υπάρχει συνεχής και επιτυχημένη συνεργασία ανάμεσα  στους αρμόδιους φορείς και σε ευαισθητοποιημένους και ενεργούς πολίτες.

 

Βράβευση 50 εθελοντικών συλλόγων από την Περιφέρεια

 

Το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων θεσμικών εκπροσώπων και υπηρεσιών εισέπραξαν κατά την βράβευση τους από την Περιφέρεια οι εθελοντικοί φορείς και ιδιώτες που έτρεξαν από την πρώτη στιγμή του σεισμού στο Αρκαλοχώρι να προσφέρουν βοήθεια στους συνανθρώπους που είχαν ανάγκη. Καλωσορίζοντας τους εθελοντές η Εντεταλμένη Περιφερειακή σύμβουλος διασύνδεσης της Περιφέρειας με εθελοντικές οργανώσεις Γεωργία Μηλάκη, ανέφερε, ότι «στην Περιφέρεια Κρήτης ο εθελοντής συμμετέχει στον σχεδιασμό, την οργάνωση και την κοινωνική ετοιμότητα. Και προς αυτή την κατεύθυνση συντονίζουμε τις δράσεις και τον σχεδιασμό μας καθημερινά, και στην πράξη μέσα απ’ τις μεγάλες ή μικρές κρίσεις και καταστροφές». Η κα Μηλάκη παράλληλα ευχαρίστησε όλους, προσθέτοντας: «Με τη σημερινή συμβολική βράβευση ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές που κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο. Για την αφοσίωση στο ηθικό καθήκον της προσφοράς, καθημερινά και σιωπηλά. Τους ευχαριστούμε εκ μέρους κάθε ενός των πολιτών της Κρήτης».

Τέλος, όπως επισημάνθηκε κατά την ημερίδα, θα ακολουθήσει βράβευση κι άλλων φορέων που είχαν εθελοντική προσφορά, σε επόμενη εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............