Σε τροχιά υλοπο ίησης μπαίνει η κατασκευή νέου νηπιαγωγείου στην Επισκοπή του Δήμου Χερσονήσου. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

25 Φεβρουαρίου 2022

Σε τροχιά υλοπο ίησης μπαίνει η κατασκευή νέου νηπιαγωγείου στην Επισκοπή του Δήμου Χερσονήσου.

 Η ένταξη της μελέτης ανέγερσης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014 – 2020» σηματοδοτεί το πρώτο καθοριστικό βήμα για την κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου νηπιαγωγείου το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της περιοχής.


Η μελέτη προβλέπει της κατασκευή ενός διθέσιου νηπιαγωγείου στη Δημοτική Ενότητα Επισκοπής του Δήμου Χερσονήσου, δυναμικότητας 50 νηπίων, στο οποίο θα μεταστεγαστεί η υφιστάμενη σχολική μονάδα.

Το νηπιαγωγείο Επισκοπής λειτουργεί σήμερα σε μία πεπαλαιωμένη υποδομή και η ανέγερση νέου κτηρίου αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Η νέα μονάδα θα είναι σύγχρονη και θα περιλαμβάνει αίθουσες και βοηθητικούς χώρους.

«Η αναβάθμιση της σχολικής στέγης αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής αρχής. Προχωράμε στην ωρίμανση μελετών και διεκδικούμε πιστώσεις για την κατασκευή σχολείων τόσο για την πρωτοβάθμια όσο και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σε αυτή την προσπάθεια η Περιφέρεια Κρήτης είναι αρωγός με την ένταξη μελετών και έργων στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. Η ανέγερση νέου νηπιαγωγείου στην Επισκοπή αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και θα λύσει τα προβλήματα στέγασης των νηπίων της περιοχής. Στόχος είναι η κατασκευή νέων σύγχρονων σχολικών μονάδων και προς αυτή την κατεύθυνση δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε και να υλοποιούμε έργα. Ευχαριστώ την Περιφέρεια Κρήτης που βρίσκεται στο

πλευρό μας σε αυτή την προσπάθεια», δήλωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.

Στη Δημοτική Ενότητα Επισκοπής του Δήμου Χερσονήσου πρόκειται να ανεγερθεί σε υφιστάμενο δημοτικό σχολικό ακίνητο, εκτάσεως 7.388,44 τ.μ. στο οποίο έχουν ανεγερθεί ήδη και λειτουργούν ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Επισκοπής καθώς και το Γυμνάσιο, Λύκειο Επισκοπής. Ο προϋπολογισμός της προτεινόμενης πράξης με τίτλο «Μελέτη Ανέγερσης νέου Νηπιαγωγείου Επισκοπής Δήμου Χερσονήσου» ανέρχεται σε 219.930,92 ευρώ.

Η μελέτη ανέγερσης του νηπιαγωγείου Επισκοπής εντάχθηκε στη Δράση «Μελέτες Ωρίμανσης Έργων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» και θα χρηματοδοτηθεί μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη 2014 – 2020».

Ο Δήμος Χερσονήσου έχει δεσμευτεί ότι θα προτείνει το προς μελέτη έργο για ένταξη στην επόμενη προγραμματική περίοδο «2021 – 2027» κατά προτεραιότητα προκειμένου με εξασφαλισμένες πιστώσεις να δρομολογηθεί η κατασκευή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............