Νέα πρωτοποριακή συσκευή φυσικοθεραπείας στον Δήμο Χανίων για τους ωφελούμενους των ΚΑΠΗ του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

25 Φεβρουαρίου 2022

Νέα πρωτοποριακή συσκευή φυσικοθεραπείας στον Δήμο Χανίων για τους ωφελούμενους των ΚΑΠΗ του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π

 Η νέα πρωτοποριακή συσκευή φυσικοθεραπείας που απέκτησε ο Δήμος Χανίων, με την οποία έχει ενισχυθεί το ΚΑΠΗ του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) της Δ.Ε. Σούδας, παρουσιάστηκε επίσημα σήμερα, Παρασκευή 25/2/2022, στον χώρο του ΚΑΠΗ. 

p1

Η συγκεκριμένη συσκευή, που για πρώτη φορά εξασφαλίζεται σε επίπεδο Δήμου, βασίζεται στην εκπομπή ραδιοκυμάτων υψηλής συχνότητας στον επιθυμητό ιστό, οδηγώντας σε επιλεκτική θέρμανσή του. Πρόκειται για τη μη επεμβατική θεραπεία Tecar, που χρησιμοποιείται στον χώρο της φυσικοθεραπείας τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα σε ελάχιστο χρόνο.

Την παρουσίαση της συσκευής πραγματοποίησε ο φυσικοθεραπευτής του ΚΑΠΗ, Στέλιος Παπαδάκης, ενώ στο σημείο βρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, ο νέος Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Στέλιος Βαλυράκης, και η Προϊσταμένη της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής του Οργανισμού, Κατερίνα Κουνελάκη. 

«Πρόκειται για ένα μηχάνημα, με το οποίο εφοδιάζεται ο Δήμος μας, πρωτοπορώντας σε πανελλήνιο επίπεδο», τόνισε η κα. Ζερβουδάκη, εκφράζοντας τις ευχαριστίες της προς το προσωπικό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. και ιδιαίτερα τους φυσικοθεραπευτές, οι οποίοι και ώθησαν προς την απόκτηση της εν λόγω συσκευής. Μάλιστα, η αρμόδια Αντιδήμαρχος γνωστοποίησε ότι όλοι οι συμπολίτες μας, είτε είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΚΑΠΗ είτε όχι, μπορούν να καλούν στο τηλ. 28213 41630, προκειμένου να προγραμματίζουν το ραντεβού τους.

«Σαφώς τα περιστατικά θα γίνονται δεκτά  με κοινωνικά κριτήρια, ενώ θα ακολουθεί ο διαμοιρασμός των ραντεβού από την κοινωνική υπηρεσία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.», πρόσθεσε η κα. Ζερβουδάκη, ευχόμενη η συγκεκριμένη συσκευή να φανεί χρήσιμη σε μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας.

Από την πλευρά του ο νέος Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Στέλιος Βαλυράκης, τόνισε ότι τα ΚΑΠΗ του Οργανισμού λειτουργούν βάσει σύγχρονων μεθόδων και αντιλήψεων, ενώ κεντρικός τους σκοπός είναι τα άτομα της τρίτης ηλικίας να λειτουργούν στην καθημερινότητά τους ως ισότιμα και ενεργά μέλη της κοινωνίας. 

«Στο πλαίσιο αυτό ο Οργανισμός προχώρησε στην αγορά του σύγχρονου μηχανήματος φυσικοθεραπείας, που είναι ικανό να επιλύσει αρκετά προβλήματα υγείας μυοσκελετικής κυρίως φύσεως. Το μηχάνημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιοδήποτε εγγεγραμμένο μέλος και των οκτώ ΚΑΠΗ του Δήμου, κατόπιν ραντεβού, με πιστοποιητικό γιατρού ανάλογης ειδικότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαλυράκης.


p2

p3


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............