Αόρατοι οι ξεναγοί για την Κυβέρνηση της ΝΔ - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

05 Φεβρουαρίου 2021

Αόρατοι οι ξεναγοί για την Κυβέρνηση της ΝΔ

 Με τον Πρόεδρο του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης Μανόλη Παπαδάκη και το μέλος του Δ.Σ. Ελευθερία Κριτζά, συναντήθηκε την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.

 Οι εκπρόσωποι των ξεναγών περιέγραψαν με τα πλέον μελανά χρώματα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον κλάδο, τονίζοντας ότι η οικονομική ενίσχυση που έχουν λάβει για το 2020 αφορούσε την αποζημίωση ειδικού σκοπού μόνο για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, καθώς και το ποσό των 800 € για τον μισό Μάρτιο και τον Απρίλιο κι αυτά έπειτα από πολλές πιέσεις. 

Ανέπτυξαν επίσης τον προβληματισμό τους για το γεγονός ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα πρέπει να έχουν όλοι εμβολιαστεί μέχρι τον Μάρτιο του 2021, έτσι ώστε να μπορούν να εργαστούν τη νέα τουριστική περίοδο, κάτι όμως που δεν φαίνεται να υλοποιείται.


Από την πλευρά του ο Χάρης Μαμουλάκης, συμμεριζόμενος απόλυτα την αγωνία τους για την επόμενη μέρα, παρουσίασε τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τις πρωτοβουλίες που έχει ήδη αναπτύξει αλλά και αυτές που έπονται, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους, τονίζοντας: «Οι 3.000 και πλέον ξεναγοί ανά την Ελλάδα, δυστυχώς, φαίνεται ότι είναι αόρατοι για την Κυβέρνηση της ΝΔ, αφού δεν τους υπολογίζει καν και δεν τους συμπεριλαμβάνει σε κανένα μέτρο στήριξης, παρά μόνο μετά από την άσκηση έντονων πιέσεων. 


Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι έχουν μείνει εντελώς ακάλυπτοι για την περίοδο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020, ενώ μας προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία το ζήτημα του εμβολιασμού των ξεναγών, που αν δεν προχωρήσει εγκαίρως, δεν θα μπορούν να εργαστούν. Γι’ αυτό και προτίθεμαι να αναδείξω Κοινοβουλευτικά τα παραπάνω θέματα, ζητώντας επιτακτικά απαντήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς. Σε κάθε περίπτωση, οι ξεναγοί δεν πρέπει να αισθάνονται μόνοι. Βρισκόμαστε στο πλευρό τους!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............