Παραδόθηκε στο κοινό το καινούργιο πάρκο στην 62 Μαρτύρων στο Ηράκλειο - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

05 Φεβρουαρίου 2021

Παραδόθηκε στο κοινό το καινούργιο πάρκο στην 62 Μαρτύρων στο Ηράκλειο

 Ένα νέο πάρκο 3,5 στρεμμάτων είναι από την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στην διάθεση των δημοτών. 

Ο καινούργιος κοινόχρηστος χώρος βρίσκεται στην Λεωφόρο 62 Μαρτύρων (απέναντι από την Ένωση) και συγκεκριμένα στην συμβολή των οδών Λεωφ. 62 Μαρτύρων, Ιωάννη Σωπασή και Αγίου Θωμά. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων παιδική χαρά, παγκάκια, υδάτινο στοιχείο, μικρή πλατεία με κερκίδες, μια μεγάλη πέργκολα κ.λπ.Εκκρεμούν οι εργασίες πρασίνου (φυτεύσεις), οι οποίες πρόκειται να πραγματοποιηθούν την άνοιξη, μετά τη σχετική υπόδειξη των ειδικών. Πρόκειται να φυτευτεί ένας σημαντικός αριθμός δέντρων, θάμνων και αρωματικών φυτών.

Στο πάρκο βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, καθώς και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Νίκο Αγγελάκη.

Αμέσως μετά την επίσκεψη ο Δήμαρχος δήλωσε: «Παραδίδουμε στους δημότες έναν ακόμα καινούργιο κοινόχρηστο χώρο αναψυχής και πρασίνου, Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, το οποίο αναβαθμίζει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων, κυρίως του Δειλινού και των Καμινίων και όχι μόνο. Πιστεύουμε ότι οι κάτοικοι θα το αγαπήσουν και θα μας βοηθήσουν να το διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση.

Μετά την δημιουργία περιπατητικής διαδρομής στα Ενετικά Τείχη, την ανάπλαση του Πάρκου Γεωργιάδη, την ανακαίνιση δεκάδων παιδικών χαρών, συνεχίζουμε με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και συστηματική δουλειά την προσπάθεια για να την δημιουργία σύγχρονων κοινόχρηστων χώρων σε κάθε γειτονιά και σε κάθε κοινότητα του Δήμου. Γιατί ζητούμενο για μας είναι ένα μία καλύτερη καθημερινότητα για όλους».

Η χρηματοδότηση του έργου, ύψους 684.305,24, προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτη 2014-2020 στον άξονα προτεραιότητας: «Βιώσιμη Ανάπτυξη με Αναβάθμιση του Περιβάλλοντος και Αντιμετώπιση των Επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής».

Το ακίνητο στο οποίο δημιουργήθηκε το νέο πάρκο αποκτήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, η οποία εκπόνησε και την αρχική μελέτη. Η μελέτη τροποποιήθηκε, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και υλοποιήθηκε από την παρούσα δημοτική αρχή.

https://www.youtube.com/watch?v=rPN8q2_es68&feature=youtu.be

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............