Διαδοχικές συναντήσεις του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χάρη Μαμουλάκη με εκπροσώπους συλλόγων παραγωγών και εμπόρων λαϊκών αγορών - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

05 Φεβρουαρίου 2021

Διαδοχικές συναντήσεις του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χάρη Μαμουλάκη με εκπροσώπους συλλόγων παραγωγών και εμπόρων λαϊκών αγορών

 Διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών ν. Ηρακλείου, του Συλλόγου Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων ΣΕΠΛΑΝΗ και του Σωματείου Εμπόρων Λαϊκών Αγορών ν. Ηρακλείου «Άγιος Κωνσταντίνος», είχε την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.


Στις συναντήσεις συζητήθηκαν διεξοδικά όλες οι αλλαγές που προωθούνται από την Κυβέρνηση της ΝΔ για το υπαίθριο εμπόριο, οι συνέπειες που θα προκύψουν για τους καταναλωτές, ενώ εκφράστηκε και η αγωνία για την επιβίωση των παραγωγών και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές, σε όλη τη χώρα.


«Η Κυβέρνηση της ΝΔ προετοιμάζει ένα ακόμα νομοσχέδιο που θα έχει εξαιρετικά δυσμενείς συνέπειες στην κοινωνική συνοχή. Με τις αλλαγές που προωθεί, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας των λαϊκών αγορών, την κατάργηση των αδειών και τη δημοπρασία των θέσεων, την κατάργηση της Επιτροπής λαϊκών Αγορών, κλπ, καταργείται η βασική φιλοσοφία και ο προσανατολισμός των λαϊκών αγορών» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Μεγάλοι χαμένοι, αν υλοποιηθούν τα κυβερνητικά σχέδια, θα είναι τόσο οι ίδιοι οι καταναλωτές όσο και οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες. 

Γι’ αυτό και στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε με κάθε τρόπο τον κοινωνικό χαρακτήρα του θεσμού - που θυμίζω ότι καθιερώθηκε νομικά στη χώρα μας το 1929 από τον Ελευθέριο Βενιζέλο - και να μην επιτρέψουμε την άλωσή του. Όσο πιο έγκαιρα το αντιληφθεί αυτό η Κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο.».

Στις συναντήσεις συμμετείχαν από την πλευρά του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών ν. Ηρακλείου ο Πρόεδρος Παντελής Παπαδάκης και ο Γραμματέας Γιώργος Φραγκιαδάκης, από τον Σύλλογο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων ΣΕΠΛΑΝΗ ο Πρόεδρος Παντελής Γαλάτας και από το Σωματείο Εμπόρων Λαϊκών Αγορών ν. Ηρακλείου «Άγιος Κωνσταντίνος» ο Πρόεδρος Γιώργος Μπαχλιτζανάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............