Σε εξέλιξη η ενίσχυση της Επισκευαστικής Βάσης του Λιμενικού Σώματος στην Ελευσίνα - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

05 Φεβρουαρίου 2021

Σε εξέλιξη η ενίσχυση της Επισκευαστικής Βάσης του Λιμενικού Σώματος στην Ελευσίνα

 Τη μεγάλη σημασία της δυνατότητας του Λιμενικού Σώματος να έχει στη διάθεση του ίδια μέσα για τη συντήρηση των πλωτών και χερσαίων μέσων του, τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά τη διάρκεια  επίσκεψής του στην Επισκευαστική Βάση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στην Ελευσίνα. 


  Ο κ. Πλακιωτάκης περιηγήθηκε στους χώρους της Επισκευαστικής Βάσης και συνομίλησε με τον Διοικητή αλλά και τα στελέχη της, σημειώνοντας τη συνεχή φροντίδα του Υπουργείου για λειτουργικότητα της Επισκευαστικής Βάσης.  

  Πρώτη  προτεραιότητα είναι η  ολοκλήρωση των εργασιών των κτιριακών εγκαταστάσεων και γι’  αυτό  σε συνεργασία με την ΚΤΥΠ Α.Ε, έχει προχωρήσει σειρά σημαντικών αδειοδοτήσεων που είχαν μείνει πίσω. Παράλληλα, ανανεώθηκε για 25 έτη η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης από τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας, ώστε η Επισκευαστική Βάση να μπορεί να αναπτύξει πρόσθετες εγκαταστάσεις για την ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών των πλωτών μέσων. 
 
  Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, διαθέτει ήδη 300.000 ευρώ, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι μελέτες των λιμενικών έργων και εγκαταστάσεων για να προχωρήσει, στη συνέχεια,  η χρηματοδότηση  της   διαμόρφωσης των εξωτερικών χώρων, των λιμενικών έργων, η προμήθεια ειδικού εξοπλισμού και γερανών και όλη η απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή. 


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις με τον ΟΛΠ και το ΟΛΘ, προκειμένου να προχωρήσει  διαδικασία  μετατάξεων υπαλλήλων των δύο οργανισμών, προκειμένου τεχνικά στελέχη να ενισχύσουν και τις δύο βάσεις.

  Στο πλαίσιο, μάλιστα,  της προετοιμασίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την επόμενη προγραμματική περίοδο (2021 – 2027), έχει ήδη δεσμευθεί κονδύλι ύψους 20 εκατ. Ευρώ για τις αναγκαίες επενδύσεις στην Επισκευαστική Βάση της Ελευσίνας, αλλά και της Θεσσαλονίκης.

  Τον κ. Πλακιωτάκη συνόδευαν στην επίσκεψη του ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστα Κατσαφάδος, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............