Η στιγμή της επίθεσης των δύο Κρητικών σε βάρος της οικογένειας από τη Γερμανία. - βίντεο - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

24 Αυγούστου 2022

Η στιγμή της επίθεσης των δύο Κρητικών σε βάρος της οικογένειας από τη Γερμανία. - βίντεο

 Κάμερα κλειστού κυκλώματος έχει καταγράψει, τη στιγμή της επίθεσης των δύο Κρητικών σε βάρος της οικογένειας από τη Γερμανία.


Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας περιλαμβάνεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση.


Παρέμβαση Ντογιάκου για την επίθεση των νταήδων Κρητικών σε Γερμανούς -«Άμεση, εξονυχιστική έρευνα»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο ο Κρητικός νταής, παραμένει κρατούμενος

Πώς έγινε το περιστατικό με τους Κρητικούς και τους Γερμανούς τουρίστες

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι αστυνομικοί, το περιστατικό ξεκίνησε όταν οι Γερμανοί τουρίστες έκαναν σήμα να σταματήσει το αυτοκίνητο των Κρητικών και, αφού σταμάτησε μπροστά στο δικό τους όχημα, ο οδηγός πήγε με το αυτοκίνητο στο πλάι για να ζητήσει τα στοιχεία τους από το παράθυρο.


Τότε, ο Κρητικός οδηγός κατέβηκε γρήγορα και χτύπησε τον έναν τουρίστα από το ανοιχτό παράθυρο, στο πρόσωπο.


Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, πρώτος ο συνοδηγός του αυτοκινήτου των Κρητικών χτύπησε τον έναν Γερμανό και τότε κατέβηκε από το όχημα των τουριστών ο αδελφός του και χτύπησε τον Κρητικό οδηγό.


Στη συνέχεια, στον καβγά ενεπλάκη και ο συνοδηγός του οχήματος των Κρητικών, αφού κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος των Γερμανών.


Ενώ ήταν σε εξέλιξη ο καβγάς, ο οδηγός του οχήματος των Κρητικών πήγε στο αυτοκίνητο και πήρε ένα μεγάλο μαχαίρι. Αφού απείλησε τους Γερμανούς, εκείνοι έφυγαν, φοβούμενοι για τη ζωή τους.


Ακολούθησε καταδίωξη από τους κατηγορούμενος, που, σύμφωνα με τη δικογραφία, επιχείρησαν να τους βγάλουν εκτός δρόμου, χτυπώντας το αυτοκίνητό τους από πίσω.


Όταν το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο έφτασε στον Δήμο Μυλοποτάμου, ο οδηγός του ΙΧΦ προσπέρασε το αυτοκίνητο των παθόντων, τους έκλεισε τον δρόμο και, κάνοντας όπισθεν, συνέχισε να χτυπάει το αυτοκίνητό τους από μπροστά, ώσπου παρευρισκόμενοι στο σημείο πολίτες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το αυτοκίνητο των παθόντων, οι οποίοι μετέβησαν αμέσως στο ξενοδοχείο τους, από όπου ενημέρωσαν την αστυνομία.


«Σωθήκαμε λόγω της οδήγησης που κάναμε και λόγω της παρέμβασης των πολιτών», είπαν οι Γερμανοί τουρίστες.


Όπως προκύπτει από τις καταθεσεις των Γερμανών, οι Κρητικοί προσπαθούσαν να τους σκοτώσουν, κάνοντας λόγο για ρατσιστικά κίνητρα.


Τι αναφέρεται στο διαβιβαστικό της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Οι επιβαίνοντες από το ενοικιαζόμενο όχημα έκαναν σήμα να σταματήσει το προπορευόμενο αυτοκίνητο, ώσπου κάποια στιγμή αυτό σταμάτησε απότομα μπροστά τους. Τότε ο οδηγός πήγε με το αυτοκίνητο στο πλάι από το ΙΧΦ και ο β παθόντας, ανοίγοντας το παράθυρο της πόρτας του συνοδηγού, ζήτησε τα στοιχεία τους».


Στη συνέχεια περιγράφεται η στιγμή που οι Κρητικοί επιτέθηκαν στους Γερμανούς, με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια.


«Αμέσως ο οδηγός του ΙΧΦ αυτοκινήτου βγήκε πολύ γρήγορα από το αυτοκίνητο και χτύπησε τον β παθόντα, με γροθιά, από το ανοιχτό παράθυρο, στο πρόσωπο. Στη συνέχεια κατέβηκε ο γ παθόντας, αδερφός του προηγούμενου από το αυτοκίνητο και χτύπησε τον οδηγό του οχήματος που χτύπησε τον αδερφό του, ενώ παράλληλα είχε κατέβει και ο συνοδηγός του ΙΧΦ αυτοκινήτου -β κατηγορούμενος- και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του, προσπαθώντας να χτυπήσει αυτόν καθώς και τον οδηγό του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, ο οποίος επίσης είχε κατέβει από το αυτοκίνητο για να βοηθήσει τους β και γ παθόντες.


Ενώ υπήρχε πάλη μεταξύ των β κατηγορουμένου και β παθόντα, ο οδηγός του ΙΧΦ αυτοκινήτου -α κατηγορούμενος- πήγε στο αυτοκίνητό του, πήρε ένα μεγάλο μαχαίρι και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του β παθόντα, με τρόπο ο οποίος έδειχνε ότι είχε σκοπό να τον πλήξει. Τότε οι α, β και γ παθόντες, φοβούμενοι για τη ζωή τους, μπήκαν στο αυτοκίνητο, μαζί με τους υπόλοιπους παθόντες και έφυγαν».


Όταν οι οικογένεια ξεκίνησε με το αυτοκίνητο, τους ακολούθησαν σε μια τρελή καταδίωξη οι δύο κατηγορούμενοι, που, σύμφωνα με τη δικογραφία, επιχείρησαν να τους βγάλουν εκτός δρόμου.


«Ταυτόχρονα μπήκαν στο αυτοκίνητό τους και οι ανωτέρω κατηγορούμενοι με οδηγό πάλι τον α κατηγορούμενο και ακολούθησαν τους παθόντες, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς, χτυπώντας το αυτοκίνητό τους από πίσω με σκοπό να τους βγάλουν από το δρόμο. Όταν το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο έφτασε στο Πέραμα Δήμου Μυλοποτάμου, ο οδηγός του ΙΧΦ προσπέρασε το αυτοκίνητο των παθόντων, τους έκλεισε τον δρόμο και, κάνοντας όπισθεν, συνέχισε να χτυπάει το αυτοκίνητό τους από μπροστά, ώσπου παρευρισκόμενοι στο σημείο πολίτες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το αυτοκίνητο των παθόντων, οι οποίοι μετέβησαν άμεσα στο ξενοδοχείο τους, από όπου ενημέρωσαν την αστυνομία».


«Σωθήκαμε λόγω της οδήγησης που κάναμε και λόγω της παρέμβασης των πολιτών»

Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις των Γερμανών, οι Κρητικοί προσπαθούσαν να τους σκοτώσουν, κάνοντας λόγο για ρατσιστικά κίνητρα.


«Σύμφωνα με τις καταθέσεις των παθόντων, θεωρούν το ότι δεν βγήκε το αυτοκίνητό τους από το δρόμο, με αποτέλεσμα έως και τον θανάσιμο τραυματισμό τους, οφείλεται στις οδηγικές ικανότητες του οδηγού τους και σε περίπτωση που ήταν άλλος από αυτούς οδηγός δεν θα είχαν αποφύγει την εκτροπή του οχήματος, καθώς επίσης και ότι κατάφεραν να φύγουν από το Πέραμα οφείλεται στους πολίτες που προσέτρεξαν να τους βοηθήσουν να διαφύγουν. Επίσης, σύμφωνα με τις καταθέσεις των παθόντων, θεωρούν ότι η επίθεση σε βάρος τους είχε ρατσιστικά χαρακτηριστικά, λόγω του ότι ήταν υπήκοοι Γερμανίας και βρίσκονταν σε διακοπές στο Ρέθυμνο».


Παρέμβαση Ντογιάκου για την επίθεση των νταήδων Κρητικών σε Γερμανούς -«Άμεση, εξονυχιστική έρευνα»

Υπενθυμίζεται ότι η καταγγελλόμενη επίθεση δύο «νταήδων» Κρητικών σε βάρος Γερμανών τουριστών στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου.Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με παραγγελία του προς την ανακρίτρια Ρεθύμνου ζητεί η ανάκριση να διενεργηθεί κατ' απόλυτη προτεραιότητα.


Τι ζητά να ερευνηθεί ο Ντογιάκος για την καταγγελλόμενη επίθεση των Κρητικών νταήδων σε Γερμανούς τουρίστες

Στην παραγγελία του κ. Ντογιάκου επισημαίνεται ότι η έρευνα πρέπει να φτάσει σε βάθος και να γίνει με πληρότητα, να είναι εξονυχιστική και να διακριβώσει όλα τα πραγματικά περιστατικά αναφορικά με τα αδικήματα:


*Απόπειρα επικίνδυνης βαριάς σκοπούμενης βλάβης κατά συρροή με ρατσιστικά κίνητρα

*Επικίνδυνη οδήγηση, από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο

*Επικίνδυνη σωματική βλάβη με ρατσιστικά κίνητρα

*Παράνομη οπλοφορία

*Απειλή και

*Απλή σωματική βλάβη. 


Η παραγγελία του κ. Ντογιάκου εδράζεται στο άρθρο 32 (εδάφιο Γ) του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που ορίζει ότι «... ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μπορεί σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης να διατάσσει τη διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ' απόλυτη προτεραιότητα».


Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, υπογραμμίζει τον κίνδυνο δυσμενών αναφορών που μπορεί να βλάψουν τη φιλόξενη εικόνα της χώρας και στην παραγγελία του αναφέρει ότι «η υπόθεση παρουσιάζει εξαιρετική σοβαρότητα αφενός εξαιτίας του χρόνου που φέρεται να τελέστηκε, δηλαδή εν μέσω τουριστικής περιόδου, και αφετέρου για τον τόπο, την Κρήτη, που είναι νησί-πόλος έλξης για τους τουρίστες από όλες τις χώρες του κόσμου».


Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο ο Κρητικός νταής, παραμένει κρατούμενος

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο πήρε ο 38χρονος Κρητικός νταής, οδηγός του οχήματος που κινήθηκε απειλητικά με μαχαίρι εναντίον των Γερμανών τουριστών και εμβόλισε το όχημά τους.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κρητικός θα απολογηθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι. Μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.


Νωρίτερα είχε αφεθεί ελεύθερος ο συνοδηγός του οχήματος. Σε βάρος του δεν υπήρχε ένταλμα σύλληψης και είχε προσαχθεί στο ΑΤ μετά την παράδοσή του, μαζί με τον 38χρονο Κρητικό οδηγό του αγροτικού τζιπ, τα ξημερώματα.


Τι υποστηρίζουν οι Κρητικοί και τι οι Γερμανοί τουρίστες

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, οι δύο Κρητικοί παρουσίασαν μια διαφορετική εκδοχή και επιχείρησαν να παρουσιάσουν μια διαφορετική κατάσταση για το τι συνέβη το πρωί της περασμένης Παρασκευής.


Μάλιστα, κατέθεσαν μήνυση στους τέσσερις Γερμανούς τουρίστες για επικίνδυνη οδήγηση και πρόκληση σωματικών βλαβών.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Κρητικοί υποστήριξαν ότι οι Γερμανοί επιτάχυναν ενώ έκαναν προσπέραση και είχαν βγει στο αντίθετο ρεύμα, με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή τους. Επίσης, υποστήριξαν ότι οι Γερμανοί τους χτύπησαν. Ο οδηγός του οχήματος των Κρητικών μάλιστα εμφανίστηκε με μελανιασμένο μάτι, υποστηρίζοντας ότι προκλήθηκε από χτύπημα των Γερμανών.


Οι Γερμανοί κατήγγειλαν, έντρομοι μετά τα όσα απίστευτα έζησαν, ότι μετά από ελαφριά σύγκρουση που είχαν τα δύο οχήματα, όταν ζήτησαν τα στοιχεία των Κρητικών, για τις απαιτούμενες περαιτέρω ενέργειες, εκείνοι εκνευρίστηκαν, με αποτέλεσμα ο 38χρονος οδηγός να κινηθεί απειλητικά εναντίον τους, κρατώντας μαχαίρι, και να ακολουθήσει καταδίωξη, η οποία τελείωσε με το όχημα των Κρητικών να εμβολίζει το όχημα των Γερμανών και να το διαλύει κυριολεκτικά!

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............