Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις την Τετάρτη 24 Αυγούστου στα κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

24 Αυγούστου 2022

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις την Τετάρτη 24 Αυγούστου στα κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου


 Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»

Παιδική Θεατρική Παράσταση: «Δον Κιχώτης» του Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Ώρα έναρξης 21:00

Τιμές Εισιτηρίων: 12€ (κανονικό), 10€ (προπώληση), 8€ (μειωμένο ανεργίας) Προπώληση: https://bit.ly/3byvtrU

Τα «Αθηναϊκά Θέατρα» σε συνεργασία με τον θίασο «Μαγικές Σβούρες» παρουσιάζουν για τα παιδιά το αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες «Δον Κιχώτης». Ο Δον Κιχώτης, ο αγαπημένος ονειροπόλος ήρωας όλων μας, έρχεται για να μας δείξει ένα δρόμο καινούριο, αισιόδοξο! Η παράσταση, με χιούμορ και ευαισθησία , υμνεί στο πρόσωπο του πανέξυπνου Σάντσο , του πιστού συντρόφου του Δον Κιχώτη, τη φιλία και τη συντροφικότητα. Τα παιδιά ζουν τα κατορθώματα ενός ήρωα που αγαπά την περιπέτεια της ζωής και τολμά να τη ζήσει παρά τα εμπόδια. Οι Ανεμόμυλοι είναι πάντα εδώ κι εμείς οι Δον Κιχώτες με πανοπλία το όνειρο. Τα κοστούμια , τα σκηνικά και η μουσική τής παράστασης είναι εμπνευσμένα από έργα διάσημων Ισπανών καλλιτεχνών.

Οι συντελεστές της Παράστασης:

Κείμενο -Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης, Σκηνικά: Παναγιώτης Κουλουράς, Επιμέλεια κοστουμιών: Δόμνα Ζαφειροπούλου-Μαγικές σβούρες, Κίνηση: Γιώργος Σιώρας Δεληγιάννης, Ενορχήστρωση-Διασκευή: Γιώργος Κωνσταντινίδης, Μουσική Διδασκαλία: Ιωάννα Εμμανουήλ, Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης, Boηθός σκηνοθέτη: Πετρούλα Μαντζουκίδου Οι ηθοποιοί της παράστασης (με σειρά εμφάνισης ): Δημήτρης Σταμούλης, Τάσος Ράπτης, Μαριλίζα Χρονέα, Πασχάλης Μερμηγκάκης, Έλενα Πελαγία, Χαρά Νικολάου Η παράσταση ανεβαίνει με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας.

Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Θεατρική παράσταση : «Ανάθεμα στους αίτιους»

Υποστήριξη: Δήμος Ηρακλείου, ΔΗ.ΚΕ.Η.

Ωρα έναρξης 21:30//Είσοδος 12 ευρώ

Τετάρτη 24 Αυγούστου

Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Το καλλιτεχνικό σχήμα «Ωδηπόρος» παρουσιάζει την Μουσικοθεατρική Παράσταση «Ανάθεμα στους αίτιους». Μετά από δύο χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας, το καλλιτεχνικό σχήμα «Ωδηπόρος», δίνει και πάλι το παρόν στα πολιτιστικά δρώμενα , με μία καινούρια παραγωγή, αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή . 

Η παράσταση σε σκηνοθεσία του Γιώργου Αντωνάκη, ζωντανεύει αληθινές συγκλονιστικές μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν την Καταστροφή, ενώ προβάλει και φωτίζει τα γεγονότα με φωτογραφικά και κινηματογραφικά ντοκουμέντα. 

Η μουσική και τα τραγούδια που συνοδεύουν τα θεατρικά δρώμενα, πλημμυρίζουν από παραδοσιακές μελωδίες και σύγχρονα αγαπημένα ακούσματα που ερμηνεύουν οι μουσικοί του καλλιτεχνικού σχήματος «ΩΔΗΠΟΡΟΣ». Σκηνοθεσία : Γιώργος Αντωνάκης Φωτισμοί- Video : Κίμωνας Κίτρινος Ηχοληψία: Δημήτρης Χατζάκης Αφίσα: Χρυσόστομος Σπετσίδης Video-promo: Γιώργος Τζωρτζάκης Θεατρική Ερμηνεία: Ανδριανή Κυλάφη Τραγούδι : Γιώργος Κριτσωτάκης Τραγούδι:Μαρία Ιερωνυμάκη Ενορχήστρωση-Μπάσο : Ζαχάρης Δραμουντάνης Μπουζούκι: Κώστας Σφακιανάκης Κιθάρα: Άρης Κουτεντάκης Ακορντεόν: Αντώνης Νικολιδάκης Πιάνο-Κανονάκι-Τραγούδι: Μανώλης Κανακάκης Τύμπανα: Νίκος Παγωμένος

Προπώληση ταμείο κηποθέατρου Νίκος Καζαντζάκης

Ανοιχτό θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ»

Συναυλία: Ελληνικής και έντεχνης ροκ μουσικής από το σχήμα "Μω και Ρέω"

Συνδιοργάνωση: Δήμος Ηρακλείου, ΔΗ.ΚΕ.Η.

Ώρα έναρξης: 21:00 || Είσοδος Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............