Αυτό είναι το νέο αεροσκάφος του Elon Musk - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

07 Ιουλίου 2022

Αυτό είναι το νέο αεροσκάφος του Elon Musk

Μπορεί ο Elon Musk να δηλώνει… άστεγος, καθώς δεν διαθέτει στην ιδιοκτησία του κάποιο ακίνητο, ωστόσο, ο Mr Tesla πρόκειται πολύ σύντομα να αποκτήσει ένα από τα κορυφαία ιδιωτικά jet στον πλανήτη.


O ιδιόρρυθμος Νοτιοφρικανός διαθέτει ήδη στην κατοχή του δύο ιδιωτικά jet της Gulfstream και ετοιμάζεται να αποκτήσει και τρίτο, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ξεκάθαρο αν θα αντικαταστήσει κάποιο από τα ήδη υπάρχοντα… ιπτάμενα αντικείμενα της συλλογής του.

Ο Elon Musk πρόκειται να αποκτήσει σύντομα το Gulfstream G700 εκταμιεύοντας για τον σκοπό αυτό το ποσό των περίπου 80 εκατομμυρίων δολαρίων.




Το νέο αεροσκάφος του Elon Musk πραγματοποίησε το ντεμπούτο του την περασμένη χρονιά και θεωρείται ένα από τα κορυφαία ιδιωτικά jet του πλανήτη. Αν και επί της ουσίας πρόκειται για την αναβαθμισμένη εκδοχή του G650, οι παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε αυτό είναι ουσιαστικές.


Η σημαντικότερες από αυτές είναι η αύξηση στο μήκος της ατράκτου κατά 3 μέτρα, η οποία χαρίσει μεγαλύτερη άνεση στην καμπίνα των επιβατών.

Το Gulfstream G700 έχει την ικανότητα να ταξιδεύει με τη μέγιστη ταχύτητα των 0,94 mach γεγονός που το καθιστά το ταχύτερο ιδιωτικό jet που μπορεί να αποκτήσει κανείς σήμερα, την ίδια στιγμή που η αυτονομία των 13.890 χιλιομέτρων θεωρείται υπεραρκετή για το είδους και τις αποστολές που θα κληθεί να υποστηρίξει.

Στο ερώτημα γιατί ο Elon Musk δεν προέβη στην αγορά κάποιο μεγαλύτερου ή ίσως πιο εξωτικού αεροσκάφους, την απάντηση τη δίνει το γεγονός ότι το Gulfstream διαθέτει, λόγω του μικρού μεγέθους, τη δυνατότητα να προσγειώνεται και σε μικρά αεροδρόμια, ενώ ταξιδεύει και ταχύτερα σε σχέση π.χ. με ένα BBJ 787.

O Elon Musk έχει εκφράσει και στο παρελθόν την εκτίμησή του για τις υπηρεσίες των ιδιωτικών jets, δηλώνοντας ότι χωρίς αυτά δεν θα μπορούσε να εργαστεί με την ίδια ένταση.

.carandmotor.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............