Νίκος Ηγουμενίδης: Η διάταξη Βορίδη επιδιώκει την υπονόμευση του ρόλου της αντιπολίτευσης στα δημοτικά συμβούλια - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

07 Ιουλίου 2022

Νίκος Ηγουμενίδης: Η διάταξη Βορίδη επιδιώκει την υπονόμευση του ρόλου της αντιπολίτευσης στα δημοτικά συμβούλια

 Σχετικά με τη διάταξη του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για τα δημοτικά συμβούλια, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Με μια αντιδημοκρατική διάταξη, η Νέα Δημοκρατία προχωρά στην αφαίρεση δικαιωμάτων των παρατάξεων της μειοψηφίας στα Δημοτικά Συμβούλια. Παρά την μερική υποχώρηση στην αρχική διάταξη, ο Υπουργός Εσωτερικών επιμένει στη βασική φιλοσοφία της πολιτικής υπονόμευσης του ρόλου των επικεφαλής των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων στα δημοτικά συμβούλια.


Στόχος της διάταξης είναι να μη συζητούνται τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα της αντιπολίτευσης, δηλαδή στην πραγματικότητα η υπονόμευση του ρόλου και της σημασίας των προτάσεων της.


Πρόκειται για ζήτημα που έχει αναδείξει και πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου  - την οποία έχουμε καταθέσει στη Βουλή εγκαίρως ως αναφορά στον Υπουργό Εσωτερικών – και με την οποία εκφράζεται η αντίθεση στην πρόθεση του Υπουργού στο πεδίο που αφορά στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου επί θεμάτων εκτός ημερησίας διάταξης.


Αυτονόητα, την εν λόγω διάταξη την καταψηφίζουμε σήμερα στη Βουλή με την βασική διττή επισήμανση ότι η φίμωση των δημοτικών παρατάξεων δεν μπορεί να γίνει ανεκτή και ότι ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει τέλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............