Νίκος Ηγουμενίδης: Να σταματήσει η Υπουργός να απαξιώνει το μάθημα της φυσικής στα δημόσια σχολεία - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

07 Ιουλίου 2022

Νίκος Ηγουμενίδης: Να σταματήσει η Υπουργός να απαξιώνει το μάθημα της φυσικής στα δημόσια σχολεία

 Παρέμβαση στη Βουλή για το μάθημα της φυσικής έκανε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης. Ο βουλευτής κατέθεσε ως αναφορά στην Υπουργό Παιδείας την επιστολή του Συλλόγου Φυσικών Κρήτης την οποία επίσης συνυπογράφουν και οι βουλευτές Κρήτης Βαρδάκης Σωκράτης, Θραψανιώτης Μανώλης, Μαμουλάκης Χάρης και Πολάκης Παύλος.


Στην επιστολή του Συλλόγου τονίζονται όλα όσα απαξιώνουν συστηματικά το μάθημα της φυσικής στα σχολεία, όπως η μείωση των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος, η κατάργηση μαθημάτων Φυσικής (π.χ. μάθημα Γενικής Παιδείας Γ Λυκείου), τα απαρχαιωμένα σχολικά εγχειρίδια και προγράμματα σπουδών που δημιουργούν μια εικόνα που δεν αξίζει για το μάθημα, αλλά και την ίδια την επιστήμη της Φυσικής.

Χαρακτηριστικό ενάντια στο μάθημα της φυσικής είναι επίσης ότι οι ώρες διδασκαλίας της Φυσικής καλύφτηκαν και από τις υπόλοιπες ειδικότητες Φυσικών Επιστημών (Χημικούς, Βιολόγους, Γεωλόγους) ακόμα και από Μαθηματικούς σε Γυμνάσια, όπως σημειώνεται στην επιστολή.

Μέσα από την επιστολή που κατατίθεται και στη Βουλή καλείται «η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ακούσει τους επιστημονικούς φορείς, να μελετήσει τις πραγματικές ανάγκες για μια ποιοτική εκπαίδευση στην χώρα».

Οι βουλευτές ζητούν τις απαντήσεις του Υπουργείου και να ενημερωθούν συγκεκριμένα για τα αιτήματα του Συλλόγου που τονίζει την ανάγκη το διδακτικό προσωπικό να είναι κατάλληλα και επιστημονικά καταρτισμένο και την ανάγκη να προχωρήσει η αύξηση των ωρών διδασκαλίας με βάση τις πραγματικές ανάγκες κάθε γνωστικού αντικειμένου.

Σε δήλωση του για την επιστολή, ο Νίκος Ηγουμενίδης τονίζει τη σημασία του μαθήματος της φυσικής και ότι «πρέπει να σταματήσει η απαξίωση του μαθήματος που πρέπει να βρει τη θέση που του αξίζει στο ελληνικό δημόσιο σχολείο. Η ηγεσία του Υπουργείου πρέπει να σταματήσει να κωφεύει και να ακούσει τα αιτήματα του Συλλόγου Φυσικών Κρήτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............