Με την Παγκρητική Αμερικής στο Φόδελε ο Μενέλαος Μποκέας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

07 Ιουλίου 2022

Με την Παγκρητική Αμερικής στο Φόδελε ο Μενέλαος Μποκέας

 «Μια βραδιά γεμάτη Μαλεβίζι με την Παγκρητική Ένωση Αμερικής και το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας χθες στο Φόδελε. Μεγάλη η χαρά μας για το αντάμωμα αυτό με ένα ζωντανό κύτταρο του ελληνισμού στις ΗΠΑ. Μοιραστήκαμε τον ίδιο ενθουσιασμό για τον τόπο μας. Ιστορικά στενοί οι δεσμοί μεταξύ μας και συγκινητική η διαρκής προσφορά της ομογένειας. 


Είναι σπουδαίο να βλέπεις το ενδιαφέρον τους από άλλη πλευρά του Ατλαντικού, να παραμένει ζωηρό, για τις αλλαγές που γίνονται και τις προκλήσεις που έχει μπροστά του το Μαλεβίζι. Με το καλό να σμίξουμε ξανά»!

Τα παραπάνω ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας στο πλαίσιο επίσκεψης μελών της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής στο Φόδελε, υπογραμμίζοντας τους δεσμούς που ενώνουν την Ένωση με τον οικισμό. Όπως συζήτησαν με τον Πρόεδρο της Ένωσης, Ιάκωβο Μπούτζουκα, αλλά και με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Φόδελε Λάμπη Παντερή, πριν 63 χρόνια με πρωτοβουλία του αείμνηστου Προέδρου της Νίκου Καλημεράκη η Παγκρητική Ένωση Αμερικής είχε υλοποιήσει έργο στο χωριό μέσω δωρεάς.

Στη διάρκεια της επίσκεψής τους στο Φόδελε οι διακόσιοι ομογενείς δεύτερης και τρίτης γενιάς είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Μουσείο Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, αλλά και να μυηθούν σε εικόνες, γεύσεις και παραδόσεις του Μαλεβιζίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............