Βενζίνη: Υποχώρηση στην τιμή της αμόλυβδης στα πρατήρια - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

19 Ιουλίου 2022

Βενζίνη: Υποχώρηση στην τιμή της αμόλυβδης στα πρατήρια

 Μικρή «ανάσα» για τους ιδιοκτήτες οχημάτων, καθώς καταγράφεται πτωτική τάση στις τιμές των καυσίμων, με την αμόλυβδη να πωλείται φθηνότερα στα περισσότερα πρατήρια. Η εν λόγω αποκλιμάκωση οφείλεται στην πτωτική τάση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, κάτι που όπως φαίνεται έχει αποτυπωθεί και στις διυλιστηριακές τιμές.


Μάλιστα, τον τελευταίο μήνα καταγράφεται μια αποκλιμάκωση της τάξης του 20%. Σε επίπεδο χονδρικής στην Ελλάδα η παραπάνω αποκλιμάκωση έχει μετατραπεί σε μία πτώση της τιμής κατά 10%.

Υπενθυμίζεται, ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου είχε προχωρήσει στην εκτίμηση της αποκλιμάκωσης στις τιμές της βενζίνης, τονίζοντας ότι η τιμή στην αμόλυβδη θα πέσει ακόμα και κάτω από τα 2,20 ευρώ.

Όπως εξήγησε, έχει καταγραφεί η μεγαλύτερη πτώση τζίρου στα πρατήρια υγρών καυσίμων τα τελευταία 8 χρόνια, κάτι που σημαίνει πως δεν καταναλώνονται τα προμηθευόμενα καύσιμα άμεσα και σε μία πτωτική πορεία αργεί αυτό να αποτυπωθεί στις αντλίες των πρατηρίων.

Σύμφωνα με μελέτη του iMEdD Lab, όσον αφορά τη μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων ανά νομό, προκύπτει ότι στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα καταγράφονται σταθερά οι υψηλότερες τιμές της αμόλυβδης, παραμένοντας, σε όλη τη διάρκεια του 2022, πολύ άνω του πανελλαδικού σταθμισμένου μέσου όρου.


Στον αντίποδα, μεταξύ άλλων νομών, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καταγράφονται οι συγκριτικά χαμηλότερες τιμές, αν και το κόστος της βενζίνης στους δύο νομούς άγγιξε το πανελλαδικό μέσο κόστος τον Μάρτιο 2022.

Έρχεται το νέο Fuel Pass
Παράλληλα στα τέλη Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Fuel Pass 2 για το νέο επίδομα βενζίνης που θα φθάσει τα 100 ευρώ συνολικά για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. H καταβολή του fuel pass εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Αυγούστου.

Οι πληρωμές θα γίνονται είτε ως χρηματικό ποσό απευθείας στους λογαριασμούς των οδηγών είτε ως κουπόνι για τα πρατήρια καυσίμων. H πληρωμή θα γίνει άμεσα μετά την αίτηση, το πολύ μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες. Από το το Fuel Pass 2 θα επωφεληθούν συνολικά 3,1 εκατ. δυνητικοί δικαιούχοι από τα 3,5 εκατομμύρια ιδιοκτητών οχημάτων.

.newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............