Ηλιακή καταιγίδα αναμένεται να χτυπήσει σήμερα τη Γη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

19 Ιουλίου 2022

Ηλιακή καταιγίδα αναμένεται να χτυπήσει σήμερα τη Γη

 Ηλιακή καταιγίδα αναμένεται να χτυπήσει σήμερα Τρίτη τον πλανήτη μας, σύμφωνα με την Δρ. Ταμίθα Σκοφ, η οποία μέσω Twitter μοιράστηκε μαζί μας τα νέα, μαζί με ένα βίντεο της NASA.


Η συγκεκριμένη καταιγίδα είναι αποτέλεσμα μίας αρκετά μεγάλης έκλαμψης στην επιφάνεια του Ήλιου και μάλιστα θα μπορούσε να διαταράξει τα ραδιοφωνικά κύματα σε όλο το κόσμο.



Το τελευταίο χρονικό διάστημα, φαίνεται πως ο Ήλιος περνάει μία αρκετά πολυάσχολη περίοδο, μιας και τον περασμένο Μάρτιο είχαμε αρκετές γεωμαγνητικές καταιγίδες, ενώ στις αρχές του μήνα, είχαμε μία γεωμαγνητική καταιγίδα επιπέδου G1. Αυτή ήταν που δημιούργησε και ένα εντυπωσιακό σέλας πάνω από τον Καναδά.

Η έκλαμψη για την οποία μας ενημερώνει η Δρ Τάμιθα Σκοφ, έγινε την Παρασκευή και θα χτυπήσει την Γη σήμερα Τρίτη 19 Ιουλίου.

«Άμεσο χτύπημα. Ένα νήμα που μοιάζει με φίδι και εκτοξεύτηκε από μία μεγάλη ηλιακή καταιγίδα, έχει κατεύθυνση προς της Γη. Το μοντέλο της NASA προβλέπει πρόσκρουση στις 19 Ιουλίου. Θα μπορούσε να υπάρξει διαταραχή στο GPS και το ερασιτεχνικό ραδιόφωνο.


Το μακρύ νήμα που μοιάζει με φίδι, έκανε σβούρα από τον Ήλιο σε ένα εκπληκτικό μπαλέτο», έγραψε η ίδια και εξήγησε ότι «ο μαγνητικός προσανατολισμός αυτής της ηλιακής καταιγίδας που κατευθύνεται από τη Γη θα είναι δύσκολο να προβλεφθεί. Συνθήκες επιπέδου G2 (ενδεχομένως G3) μπορεί να εμφανιστούν αν το μαγνητικό πεδίο αυτής της καταιγίδας είναι προσανατολισμένο προς τα νότια» .

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας σύμφωνα με τους ειδικούς
Τέτοιου είδους περιστατικά αναμένεται να αυξηθούν, αφού ο Ήλιος βρίσκεται στην ενεργή φάση του 11ετούς ηλιακού κύκλου του. Αυτά τα περιστατικά μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές διακοπές ρεύματος στα συστήματα πλοήγησης GPS, οι οποίες θα μπορούσαν να καταλήξουν να διαταράξουν τα ταξίδια μικρών αεροσκαφών και πλοίων. Πέραν αυτού, όμως, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την ηλιακή καταιγίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............