Ιδιωτικοποίηση Ο.Λ.Η.: Μεγάλοι χαμένοι, Ηράκλειο και Λινοπεράματα - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

19 Ιουλίου 2022

Ιδιωτικοποίηση Ο.Λ.Η.: Μεγάλοι χαμένοι, Ηράκλειο και Λινοπεράματα

 Συζητήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 18/7 στη Βουλή, μια ακόμη Επίκαιρη Ερώτηση του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη προς τον Υπουργό Οικονομικών, με την οποία ζητούσε διευκρινίσεις σχετικά με την «προίκα» που θα λάβει ο επενδυτής από την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. που έχει δρομολογήσει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη.


Ο Χάρης Μαμουλάκης, κάνοντας μια σύντομη χρονική αναδρομή στο ιστορικό και την απόφαση πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΗ Α.Ε., επεσήμανε ότι παρά το γεγονός πως ο διαγωνισμός βρίσκεται στην Β’ φάση του, ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει η Κυβέρνηση τι περιλαμβάνεται στην πώληση. «Προκύπτουν ερωτηματικά καθώς δεν ξεκαθαρίζεται η ακριβής περίμετρος της περιοχής της χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης Ηρακλείου, η λιμενική και χερσαία ζώνη Λινοπεραμάτων αλλά και οι διαχειριστικές αρμοδιότητες του Ο.Λ.Η. στον κόλπο Λινοπεραμάτων που θα παραχωρηθούν με την πώληση του 67% των μετοχών του Ο.Λ.Η.» ανάφερε χαρακτηριστικά ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: 


«Ο Υπουργός Ναυτιλίας για παράδειγμα, έχει τονίσει από το Ηράκλειο, ότι στο διαγωνισμό δεν περιλαμβάνεται το Ενετικό Λιμάνι και, πιθανότατα, ούτε τα Λινοπεράματα. Λίγες μέρες αργότερα όμως, ομολογούσε ότι ο κόλπος Λινοπεραμάτων δε θα μπορούσε να ανήκει σε οτιδήποτε κατώτερο από έναν Οργανισμό Λιμένος. Για τα ακίνητα - φιλέτα της χερσαίας ζώνης δε, τα κτήρια του πρώην θεατρικού σταθμού και του ΚΤΕΛ, μας ενημέρωνε ότι θα είχαν διευθετηθεί πολύ πριν η διαγωνιστική διαδικασία πώλησης των μετοχών του Ο.Λ.Η. εισέλθει στη Β’ φάση της, κάτι που δεν επαληθεύτηκε, δεδομένου ότι ήδη έχουμε εισέλθει σε αυτή τη φάση.».Ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος από την πλευρά του, επιβεβαίωσε επί της ουσίας τα παραπάνω και δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις, κάνοντας λόγο για εμπλοκή και του Υπουργείου Πολιτισμού ως προς την «αξιοποίηση» του Ενετικού Λιμένα Ηρακλείου και των Λινοπεραμάτων, λόγω του αρχαιολογικού τους ενδιαφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............