Αρχαία Λύττος: μια κρητική πόλη αναδύεται από τη λήθη – Πολύπλευρα τα οφέλη για την ευρύτερη περιοχή - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

19 Ιουλίου 2022

Αρχαία Λύττος: μια κρητική πόλη αναδύεται από τη λήθη – Πολύπλευρα τα οφέλη για την ευρύτερη περιοχή

 Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 17/7 στον υπαίθριο χώρο της πλατείας του Καστελλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μιχάλης Σάλλας», με αφορμή την ολοκλήρωση της δεύτερης ανασκαφικής περιόδου στην αρχαία Λύττο, παρευρέθηκε ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.


Στην εκδήλωση, οι συνδιευθυντές της ανασκαφής Δρ. Βάσω Συθιακάκη, Έφορος Αρχαιοτήτων, Άγγελος Χανιώτης Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας & Κλασσικών Σπουδών στο Ινστιτούτο Προηγμένων Μελετών στο Πρίνστον, Αντώνης Κοτσώνας, Καθηγητής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης, ενημέρωσαν το κοινό για την πρόοδο των ανασκαφών. Ο Χάρης Μαμουλάκης συνομίλησε για μια ακόμη φορά για την πρόοδο των ερευνών με τους επικεφαλής και τα μέλη της ανασκαφικής αποστολής, ενημερώθηκε για τα επόμενα βήματα και σε δήλωσή του ανέφερε: «Είναι πραγματικά μοναδικό αυτό που συμβαίνει στην Αρχαία Λύττο, η δουλειά που γίνεται από τα μέλη της αποστολής είναι εξαιρετική! Με τρόπο επιστημονικά άρτιο και μεθοδικό, έρχονται στο φως κομμάτια από την ιστορία του τόπου μας γι’ αυτό και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάζονται για αυτό το αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που θα φέρει σημαντικά και πολύπλευρα οφέλη στην ευρύτερη περιοχή, ιστορικά, οικονομικά, πολιτιστικά. Μέλημά μας παραμένει η Πολιτεία να ενισχύσει ​την προσπάθεια επαναξιολογώντας την ανασκαφή, γι’ αυτό και θα εντείνουμε τις πιέσεις μας προς τον σκοπό αυτό.».

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Χάρης Μαμουλάκης έχει καταθέσει Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού, ζητώντας την ένταξη του έργου της ανασκαφής στην Αρχαία πόλη της Λύττου στο Ταμείο Ανάκαμψης, έτσι ώστε να εντατικοποιηθούν οι εργασίες και ταυτόχρονα να επεκταθεί το εύρος της ελεγχόμενης περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............