Πέφτουν οι υπογραφές για τη νέα πλατεία της Ροδιάς - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

12 Ιουλίου 2022

Πέφτουν οι υπογραφές για τη νέα πλατεία της Ροδιάς

 Με εντελώς νέα αρχιτεκτονική μελέτη, που εκπονήθηκε, ωρίμασε και αδειοδοτήθηκε από το μηδέν σε χρόνο εξπρές, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου στο έργο ανάπλασης της Ροδιάς. 


Μάλιστα το Ελεγκτικό Συνέδριο έδωσε αυτές τις μέρες το πράσινο φως στο Δήμο Μαλεβιζίου για να υπογραφεί η σύμβαση του έργου, ολοκληρώνοντας έτσι το τελευταίο βήμα για να ξεκινήσει η υλοποίηση. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Μαλεβιζίου έχει διαθέσει 400.000€ από ίδιους πόρους και 315.000€ από το πρόγραμμα Φιλόδημος, προκειμένου το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 715.000€, να μπορέσει να υλοποιηθεί.

Η ανάπλαση περιλαμβάνει τόσο την πλατεία της Ροδιάς, όσο και στενά σε ένα συνεκτικό κομμάτι του οικισμού δίπλα σε αυτήν. Κύρια υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι το ξύλο, η πέτρα και το μέταλλο, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί υπογειοποίηση των δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ τόσο στην πλατεία όσο και στην περιμετρική της οδό, συμβάλλοντας στον ολοκληρωμένο χαρακτήρα της παρέμβασης. Η δαπάνη της υπογειοποίησης αναλαμβάνεται εξ ολοκλήρου από την εταιρεία ΑΡΙΑΔΝΗ, θυγατρική του ΑΔΜΗΕ, ως δωρεά προς το Δήμο στο πλαίσιο του πακέτου αντισταθμιστικών οφελών για την προσαιγιάλωση του Μεγάλου Καλωδίου στην Κορακιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............