Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου: Στη Βουλή το υπόμνημα διαμαρτυρίας του 15μελούς συμβουλίου για το νομοσχέδιο Κεραμέως - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

12 Ιουλίου 2022

Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου: Στη Βουλή το υπόμνημα διαμαρτυρίας του 15μελούς συμβουλίου για το νομοσχέδιο Κεραμέως

 Με την κατάθεση της επιστολή του 15μελούς Συμβουλίου του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου - την οποία συνυπογράφουν 13 μουσικά σχολεία της χώρας - ως Αναφοράς προς την Υπουργό Παιδείας, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή των Βουλευτών Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη, αναδεικνύουν τα προβλήματα που δημιουργεί ο νέος νόμος στην εκπαιδευτική διαδικασία.



Ειδικότερα, στην επιστολή των μαθητών τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι η αλλαγή που φέρνει ο νέος νόμος (άρθρο 383, κεφάλαιο Γ) για τους υποψήφιους που ενδιαφέρονται για τα Μουσικά Πανεπιστήμια με την προσθήκη εξέτασης στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ενός μαθήματος της ομάδας προσανατολισμού ή του τομέα που επιλέγει ο υποψήφιος ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ. αντίστοιχα, θα λειτουργήσει ως τροχοπέδη στην εκπαιδευτική διαδικασία. Την σχετική επιστολή συνυπογράφουν τα Δεκαπενταμελή Συμβούλια των Μουσικών Σχολείων Αγρινίου, Αργολίδας, Βέροιας, Καβάλας, Λαμίας, Μυτιλήνης, Ξάνθης, Πατρών, Πρέβεζας, Πτολεμαΐδας, Σιάτιστας, Σπάρτης και Χανίων.

Οι Βουλευτές ζητούν απαντήσεις από την Υπουργό, σχετικά με το εάν θα ικανοποιήσει τα αιτήματα των μαθητών των Μουσικών Σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............