Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Φιλοσοφία και Τέχνες» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

12 Ιουλίου 2022

Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Φιλοσοφία και Τέχνες»

 Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ανανεώνει συνεχώς τα Προγράμματα που προσφέρει, προσθέτοντας νέα Μεταπτυχιακά στις ήδη πολυάριθμες επιλογές του. Μια από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στα προσφερόμενα Μεταπτυχιακά του, είναι το Πρόγραμμα Σπουδών «Φιλοσοφία και Τέχνες».

Το καινοτόμο και πρωτοποριακό αυτό Πρόγραμμα, απευθύνεται σε πτυχιούχους της Ανώτατης Εκπαίδευσης που επιθυμούν να μυηθούν βαθύτερα στη σχέση της Φιλοσοφίας και των Τεχνών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα παράλληλης και επάλληλης μελέτης και των δύο πεδίων.

Η σχέση Φιλοσοφίας και Τεχνών είναι ιδιαίτερα σημαντική από την εποχή της αρχαίας τραγωδίας μέχρι και τις μέρες μας και το Πρόγραμμα επικεντρώνεται πέρα από τη γενική θεωρητική προσέγγιση, στη μελέτη των σχέσεων της Φιλοσοφίας με το Θέατρο, τον Κινηματογράφο και τη Μουσική. Επιπλέον στοχεύει στο να προσεγγίσει τις Τέχνες και τον θεωρητικό περί τέχνης λόγο ως δραστηριότητες, οι οποίες συντελούνται εντός συγκεκριμένων θεσμικών και θεωρητικών πλαισίων.

Μετά την ολοκλήρωση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, οι φοιτήτριες και οι φοιτητές αναμένεται:

· Να αναπτύξουν δεξιότητες συγγραφής έγκυρων και τεκμηριωμένων επιστημονικών μελετών για τη φιλοσοφία και των διδασκόμενων τεχνών.

· Να αναπτύξουν δεξιότητες δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων της επιστημονικής έρευνας στο ευρύ κοινό και επικοινωνίας με αυτό.

· Να είναι σε θέση να διαχειρίζονται, με βάση τον ορθό λόγο και τα υφιστάμενα πραγματικά δεδομένα, αντικρουόμενες απόψεις και διαμάχες για αμφιλεγόμενα ζητήματα από τον χώρο των εδώ διδασκόμενων τεχνών και της αισθητικής.

· Να μπορούν να αξιοποιήσουν την αισθητική και φιλοσοφία των τεχνών για τη συγκρότηση της δημόσιας επικοινωνίας και ανάλυσης.

· Να κατανοούν και να διαχειρίζονται τους τρόπους με τους οποίους το πλαίσιο παραγωγής της αισθητικής γνώσης συνδέεται με ευρύτερες πολιτισμικές διεργασίες.

· Να αξιοποιήσουν την εκπαίδευσή τους στον σχεδιασμό και εκτέλεση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τόσο στο πλαίσιο της τυπικής, όσο και της μη τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης.

· Να είναι σε θέση να δημιουργούν ντοκιμαντέρ και εκπομπές επικοινωνίας της φιλοσοφίας, των τεχνών και της αισθητικής.

· Να επιμελούνται αισθητικές δράσεις και καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες (π.χ. φεστιβάλ κινηματογράφου).

· Να διευθύνουν άλλες διαδραστικές εκδηλώσεις και δράσεις μη τυπικής εκπαίδευσης στην ειδικότητά τους (π.χ. σεμινάρια).

· Να συμμετέχουν σε επιτροπές εμπειρογνωμόνων για τη διαμόρφωση αισθητικής και καλλιτεχνικής πολιτικής.

· Να είναι εκπρόσωποι τύπου και υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων στην ειδικότητά τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Φιλοσοφία και Τέχνες» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο https://www.eap.gr/education/postgraduate/biannual/filosofia-kai-texnes/, με e-mail στο info@eap.gr ή τηλεφωνώντας στο 2610 367600.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............