Φράγμα ποταμού Πλατύ: Από παράταση σε παράταση η κατασκευή του - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

12 Ιουλίου 2022

Φράγμα ποταμού Πλατύ: Από παράταση σε παράταση η κατασκευή του

 Συζητήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 11/7 η Επίκαιρη Ερώτηση του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη, προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, με την οποία αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά η 3ετής κυβερνητική απραξία σε ένα έργο πνοής για την Μεσσαρά και το νότιο Ρέθυμνο: 


Το φράγμα του Πλατύ ποταμού. Ένα έργο που είχε χαρακτηριστεί ως «Έργο Εθνικής Εμβέλειας και Σημασίας» από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία και το είχε εντάξει στο χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Υποδομών, σηματοδοτώντας την σπουδαιότητά του.

«Το επιτελικό μπάχαλο που χαρακτηρίζει αυτή την Κυβέρνηση, δεν άφησε ανεπηρέαστο ούτε το φράγμα του Πλατύ ποταμού, ένα έργο στρατηγικής σημασίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ανομβρίας που αντιμετωπίζει η Μεσσαρά και το νότιο Ρέθυμνο» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Στις 12 Απριλίου 2021, η απάντηση σε αντίστοιχη Ερώτηση ήταν ότι η υπογραφή της σύμβασης με τον Τεχνικό Σύμβουλο αναμενόταν μέσα στον μήνα, η προθεσμία παράδοσης της μελέτης ήταν 4 μήνες αργότερα και η δημοπράτηση θα γινόταν στα τέλη του 2021. 


Ο δε προϋπολογισμός του έργου, ήταν 130 εκ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης των απαιτούμενων απαλλοτριώσεων ενώ είχε προταθεί η ένταξή του στο Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για δανειοδότηση. Σήμερα, 15 μήνες μετά, όχι μόνο δεν έχει γίνει δημοπράτηση, αλλά ούτε καν η σύμβαση με τον τεχνικό σύμβουλο για την οποία δόθηκε η 5η κατά σειρά παράταση! Ο δε προϋπολογισμός του έργου εκτινάχτηκε στα 160 εκ. ευρώ, δεν υπάρχει χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης ή την ΕΤΕπ και αναζητούνται οι πόροι.».

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική Ερώτηση είχε κατατεθεί ξανά από τον Χάρη Μαμουλάκη τον Μάιο του 2022, ζητώντας απαντήσεις στο αν και πότε θα γίνει η δημοπράτηση, ποιος είναι ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ανομβρίας σε Μεσσαρα και νότιο Ρέθυμνο, για ποιο λόγο έχουν δοθεί 4 παρατάσεις στην σύμβαση του τεχνικού συμβούλου, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η τεχνική μελέτη του φράγματος Γερακαρίου και εάν έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση, συνολικά, για το έργα του ποταμού Πλατύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............