Φεστιβάλ «Μουσικός Ιούλιος» από την Περιφέρεια Κρήτης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

05 Ιουλίου 2022

Φεστιβάλ «Μουσικός Ιούλιος» από την Περιφέρεια Κρήτης

 

Η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει για πρώτη φορά το φεστιβάλ «Μουσικός Ιούλιος», το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού Κώστα Φασουλάκη και τον Οργανωτικό Υπεύθυνο Γιώργο Χιντηράκη.


Όπως τονίστηκε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, πρόκειται για μουσικές πολιτιστικές εκδηλώσεις πολυθεματικές με Κρήτες καλλιτέχνες αλλά και καθιερωμένους στο κοινό ερμηνευτές. Στα πλαίσια αυτής των πολιτιστικών δράσεων για πρώτη φορά η Περιφέρεια διοργανώνει ένα φεστιβάλ  επτά συνεχόμενων ημερών στο θερινό θέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» του Ηρακλείου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

«Η Περιφέρεια Κρήτης με πολύ χαρά παρουσιάζει τον Μουσικό Ιούλιο. Μια σημαντική διοργάνωση όπου οι πολίτες του Ηρακλείου και της Κρήτης θα μπορούν να παρακολουθήσουν ένα σπουδαίο μουσικό φεστιβάλ», τόνισε ο Κώστας Φασουλάκης.

Την οργανωτική ευθύνη ανέλαβε ο Γιώργος Χιντηράκης με την σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιάννη Σμαραγδή και την μουσική διεύθυνση του Κωνσταντίνου Παπαδάκη

«Η φιλοσοφία της οργάνωσης του φεστιβάλ «ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ» είναι να σμίξουν το σύγχρονο Ελληνικό τραγούδι με το Κρητικό, το παραδοσιακό, το Ρεμπέτικο αλλά να πάμε και πιο πίσω μέχρι την χρυσή δεκαετία του 60 που ουσιαστικά είναι η εποχή των μεγάλων Ελλήνων συνθετών», δήλωσε ο Γιώργος Χιντηράκης.

Το Φεστιβάλ “Μουσικός Ιούλιος” ξεκινά την Δευτέρα 18 Ιουλίου με το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη Όταν μιαν άνοιξη χαμογελάσει” Ερμηνεύει o Μανώλης Μητσιάς και συμμετέχουν 3 εξαιρετικοί Κρήτες τραγουδιστές η Ελένη Σελούντου, η Τερέζα Κρητικού και ο Γιώργος Νικολουδάκης. Συνοδεύει ορχήστρα 10 μουσικών.

Την Τρίτη 19 Ιουλίου ο κορυφαίος Λυράρης και ερμηνευτής Βασίλης Σκουλάς σε μια βραδιά με τίτλο «Με το δοξάρι της ψυχής μου» συνοδεύει παραδοσιακά μουσικά όργανα και μεγάλη ορχήστρα.

Την Τετάρτη 20 Ιουλίου μια βραδιά γεμάτη χρώματα και νεανικές μουσικές. Τραγουδούν η Μυρτώ Σπυροπούλου, η Τερέζα Κρητικού και ο Γιώργος Ξυλούρης. Τρεις ταλαντούχοι τραγουδιστές και σε φιλική συμμετοχή η Ελένη Δήμου.

Την Πέμπτη ο Γιώργος Χιντηράκης τραγουδάει με τίτλο «Η ζωή μου όλη» όσα θυμάται από την πολύχρονη καριέρα του. Μαζί του η Γεωργία Φραγκιαδάκη ο ανερχόμενος λυράρης -τραγουδιστής Γιώργος Γλυκοκόκαλος και σε φιλική συμμετοχή ο Μιχάλης Βιολάρης.

Την Παρασκευή 22 Ιουλίου μια μεγάλη μουσική βραδιά: Η Γλυκερία με το πολυμελές μουσικό της σχήμα. Το Σάββατο 23 Ιουλίου, η Χρυσούλα Στεφανάκη μας θυμίζει τραγούδια που δεν ξέρουν εποχές.

Και την Κυριακή 24 Ιουλίου μια ξεχωριστή βραδιά. «Και που λες Ευτυχία» ένα αφιέρωμα στην μεγάλη στιχουργό Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. Τραγουδούν σε λαϊκό πάλκο, η Βάλια Ειρηναίου, η Γεωργία Φραγκιαδάκη, ο Φίλιππος Μουρτζάκης, ο Νίκος Λιάπης και ο Αριστείδης Αρχάβλης.

Όλες οι παραστάσεις είναι δωρεάν για το κοινό και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προμηθευτούν τις προσκλήσεις τους από την Περιφέρεια Κρήτης (Γραφείο Υποδοχής – είσοδος Περιφέρειας. Πλατεία Ελευθερίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............