Διαταραχές Φωνής Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

05 Ιουλίου 2022

Διαταραχές Φωνής Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

 Η θεραπεία διαταραχών φωνής χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των παθήσεων του λάρυγγα και των φωνητικών χορδών.


Συνήθως, προβλήματα στη φωνή που εκδηλώνονται ως βράχνιασμα, ξηροφωνία, δυσφωνία και τραχύτητα προκαλούνται από παθήσεις όπως λαρυγγίτιδα, γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση, παράλυση φωνητικής χορδής, ξηρότητα του στόματος και του φάρυγγα, καθώς και από κύστες, πολύποδες ή καρκίνο στο λάρυγγα.



Εάν η λοίμωξη στις φωνητικές χορδές δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και σωστά με τη βοήθεια του Ωτορινολαρυγγολόγου , μπορεί να επηρεαστεί η φωνητική λειτουργία. Με τον ενδοσκοπικό έλεγχο του λάρυγγα θα διαπιστωθεί αν υπάρχει οποιαδήποτε παθογένεια των φωνητικών χορδών.

Πληροφορίες για τη διαδικασία της θεραπείας παθήσεων της φωνής και του λάρυγγα
Η φωνιατρική εξέταση περιλαμβάνει φωνολογικές μετρήσεις, λογοθεραπευτική εκτίμηση και ανάλυση της στάσης του σώματος. Επιπλέον, γίνεται μελέτη της ακουστικής της φωνής για να διαπιστωθεί αν ο λάρυγγας χρησιμοποιείται σωστά όταν παράγει φωνή

Με τη μέθοδο της μικροχειρουργικής λάρυγγος (ή φωνοχειρουργική) μπορούν να αφαιρεθούν τυχόν αλλοιώσεις και να ανιχνευθεί αν υπάρχει κακοήθεια στο λάρυγγα και τις φωνητικές χορδές. Η επέμβαση είναι εντελώς ανώδυνη και δεν απαιτείται νοσηλεία μετά από αυτήν. Ο ασθενής κινητοποιείται άμεσα και το μόνο που πρέπει να τηρήσει είναι αφωνία για μερικές ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............