Έξι UCI Pro Tour ομάδες στον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας και μία Pro Tour Cross που κάνει ντεμπούτο στην ποδηλασία δρόμου! - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

14 Απριλίου 2022

Έξι UCI Pro Tour ομάδες στον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας και μία Pro Tour Cross που κάνει ντεμπούτο στην ποδηλασία δρόμου!

 Έξι είναι UCI Pro Ομάδες που θα συμμετάσχουν στον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας. Ξεχωρίζει για το μήνυμα… ζωής που εκπέμπει η NOVO NORDISK η οποία αποτελείται από αθλητές και στελέχη που πάσχουν από διαβήτη. Η Cross Team Legendre είναι ομάδα Pro Tour Cross και έρχεται στην Ελλάδα για να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στην ποδηλασία δρόμου για πρώτη φορά!

Εξαιρετικά ανταγωνιστικές όλες οι ομάδες αυτής της κατηγορίας αναμένεται να δώσουν τις «μάχες» τους στους ελληνικούς δρόμους από τις 27 Απριλίου εώς την 1η Μαϊου!



Bardiani-CSF-Faizanè Pro Cycling Team

Χώρα: Ιταλία
Κατηγορία: UCI Pro Team
Συντομογραφία: BCF
Έτος Ίδρυσης: 1982
Επίσημη ιστοσελίδα: www.bardianicsf.com
Twitter: Bardiani_CSF
Facebook: bardianicsffaizane
Instagram: bardiani_csf_faizane

Το 2022: Η ομάδα έχει φέρει δύο νίκες με τον Αλέσιο Μαρτινέλι στο Grand Prix Alanya (1.2) και τον Μάρτιν Μαρτσελούσι στο Trofeo Piva (1.2U)

Με δύο λόγια
Η ιταλική ομάδα συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια παρουσίας. Ο Ρομπέρτο Ρεβερμπέρι είναι η ιστορική φιγούρα της, καθώς κατέχει το πόστο του μάνατζερ από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της. Τα ποδήλατα που χρησιμοποιεί είναι Cipollini, φέροντας την υπογραφή του σπουδαίου Ιταλού σπρίντερ.

Bingoal Pauwels Sauces WB

Χώρα: Βέλγιο
Κατηγορία: UCI Pro Team
Συντομογραφία: BWB
Έτος Ίδρυσης: 2011
Επίσημη ιστοσελίδα: www.wbca.be
Twitter: bingoalpauwels
Facebook: bingoalpauwelssauceswb
Instagram: bingoalpauwelssauceswb

Το 2022: O Βέλγος Μίλαν Μέντεν έφερε τη μοναδική νίκη μέσα στο 2022 στον αγώνα Grand Prix de la Ville de Lillers Souvenir Bruno Comini (1.2).

Με δύο λόγια
Μια από τις νέες ομάδες στην κατηγορία, καθώς μόλις το 2017 απέκτησε το στάτους της UCI Pro Team. Χρησιμοποιεί ποδήλατα De Rosa και στο ρόστερ της ανήκει και ο μικρότερος αδερφός του Ελία Βιβιάνι, Ατίλιο.

Drone Hopper - Androni Giocattoli

Χώρα: Ιταλία
Κατηγορία: UCI Pro Team
Συντομογραφία: DRA
Έτος Ίδρυσης: 1996
Επίσημη ιστοσελίδα: www.dronehopperandroni.com
Twitter: DHAndroniTeam
Facebook: profile.php?id=100063755583932
Instagram: dronehopper_androni

Το 2022: Μετρά τρεις επιτυχίες την τρέχουσα σεζόν με τον Νάτναελ Τεσφάτσιον στο Γύρο της Ρουάντα (2.1) και τις νίκες του Τζόναθαν Ρεστρέπο στον 3ο ετάπ στη Ρουάντα και τον Ντιντιέρ Μερτσάν στο 8ο ετάπ του Vuelta al Tachira en Bicicleta.

Με δύο λόγια
Iταλική ομάδα, αλλά με ένα πολυεθνικό ρόστερ, με ποδηλάτες από εννέα διαφορετικές χώρες. Τα ποδήλατα που έχει επιλέξει είναι Bottecchia.

Human Powered Health

Χώρα: ΗΠΑ
Κατηγορία: UCI Pro Team
Συντομογραφία: HPM
Έτος Ίδρυσης: 2007
Επίσημη ιστοσελίδα: humanpoweredhealth.com
Twitter: HumanPwrdHealth
Facebook: HumanPoweredHealth
Instagram: humanpoweredhealth

Το 2022: O Καναδός Πιέρ-Αντρέ Κοτ έχει πετύχει τη μοναδική νίκη της στην τρέχουσα σεζόν στο Grand Prix Criquielion (1.2) στο Βέλγιο.

Με δύο λόγια
Από το 2020 ανήκει στις UCI Pro Team. Η βάση της αποτελεί από Αμερικανούς και Καναδούς ποδηλάτες. Από το 2019 χρησιμοποιεί ποδήλατα Felt.

Cajarural-Seguros RGA

Χώρα: Ισπανία
Κατηγορία: UCI Pro Team
Συντομογραφία: CJR
Έτος Ίδρυσης: 2010
Επίσημη ιστοσελίδα: teamcajarural-segurosrga.com
Twitter: cajaRural_RGA
Facebook: teamcajarural
Instagram: cajarural_rga

Το 2022: O Κολομβιανός Ορλουίς Αουλάρ έχει πετύχει όλες τις νίκες της την τρέχουσα σεζόν. Κέρδισε το Volta ao Alentejo (2.2) και στον ίδιο γύρο το 1ο και 4ο ετάπ (ατομική χρονομέτρηση). Ήταν επίσης ο νικητής στο Classica da Arrabida - Cyclin' Portugal (1.2).

Με δύο λόγια
Ανήκει στον ισπανικό τραπεζικό όμιλο Grupo Caja Rural, γεγονός που της παρέχει οικονομική άνεση. Το 2012 ο ποδηλάτης της Αντόνιο Πιέδρα κέρδισε το 15ο ετάπ στη Vuelta. To 2013 υπέγραψε τον Νταβίδ Αρόγιο, που ήταν δεύτερος στο Giro το 2010, σε μία από τις εντυπωσιακότερες μεταγραφές της ιστορίας της. Τα ποδήλατα που έχει επιλέξει από πέρυσι είναι Guerciotti.

Novo Nordisk

Χώρα: ΗΠΑ
Κατηγορία: UCI Pro Team
Συντομογραφία: TNN
Έτος Ίδρυσης: 2008
Επίσημη ιστοσελίδα: teamnovonordisk.com
Twitter: TeamNovoNordisk
Facebook: TeamNovoNordisk
Instagram: teamnovonordisk

Το 2022: H αμερικανική ομάδα δεν έχει φέρει νίκη μέσα στο 2022. Συμμετείχε τον Μάρτιο και στα τρία μεγάλα ποδηλατικά event που διεξήχθησαν στην Ρόδο (Διεθνή Γύρο Ρόδου, South Aegean Tour και Rhodes Grand Prix). Τα τελευταία χρόνια μάλιστα επιλέγει συχνά πυκνά την Ελλάδα για κομμάτια της προετοιμασίας της.

Με δύο λόγια
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερη ποδηλατικό πρότζεκτ. Όλοι οι ποδηλάτες της, αλλά και μέλη του τεχνικού και διοικητικού τιμ πάσχουν από διαβήτη (τύπου 1). Η ιδέα υλοποιήθηκε το 2005 για να δοθεί έμπνευση σε ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη και να κατανοήσουν ότι παρά το πρόβλημά τους μπορούν να αθληθούν χωρίς εμπόδια.
Οι αθλητές της ομάδας Novo Nordisk ποδηλατούν με θετική ενέργεια ως θετικά πρότυπα για τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, και αγωνίζονται σε όλο τον κόσμο, ως η μοναδική ομάδα με ποδηλάτες αθλητές που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη. Συνεχώς μοιράζονται δημόσια τις προσωπικές τους ιστορίες με σκοπό να διαδώσουν σε όλο τον κόσμο τα «καλά νέα» ότι δηλαδή ο σακχαρώδης διαβήτης δεν σταματά την ζωή κανενός ανθρώπου! Ιδιαίτερα όσων αθλούνται σε καθημερινή βάση! Αποστολή της ομάδας είναι να εμπνεύσει, να εκπαιδεύσει και ενδυναμώσει άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη. Τα ποδήλατα που χρησιμοποιεί είναι Colnago.

Cross Team Legendre

Χώρα: Γαλλία
Κατηγορία: UCI Cross Pro Team
Συντομογραφία: CTL
Έτος Ίδρυσης: 2015
Επίσημη ιστοσελίδα: cross-team-legendre.fr
Twitter: CX_TeamLegendre
Facebook: CrossTeamLegendre
Instagram: crossteamlegendre

Το 2022: Κάνει ντεμπούτο για το 2022 στον ΔΕΗ Tour of Hellas σε επίπεδο ποδηλασίας δρόμου. Θα ακολουθήσει στα τέλη Μαΐου ο Tour de la Mirabelle.

Με δύο λόγια
Ξεκίνησε το 2015 και παραμένει ομάδα cyclos-cross. Το 2017 έγινε επαγγελματική και σιγά σιγά άρχισε να λαμβάνει μέρος και σε αγώνες δρόμου. Τα μέλη της είναι βασικά Γάλλοι και Ελβετοί και χρησιμοποιούν ποδήλατα Canyon. Την τωρινή της ονομασία την απέκτησε το 2021. Ιδρυτής της ομάδας είναι ο Στιβ Σανέλ, γνώριμος στο ποδηλατικό κοινό από την παρουσία του στο κορυφαίο επίπεδο με τη φανέλα της AG2R La Mondiale και της FDJ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............