«Αναστάτωση προκαλεί στους δικαιούχους επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας η επικείμενη περικοπή του» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

14 Απριλίου 2022

«Αναστάτωση προκαλεί στους δικαιούχους επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας η επικείμενη περικοπή του»

 Σε πρόσφατη σύσκεψη της ΑΔΕΔΥ και των Ομοσπονδιών (ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΠΟΕ – ΥΠΠΟ κλπ.), πόρισμα της διϋπουργικής επιτροπής σχετικό με επικείμενες περικοπές επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε δικαιούχους, απορρίφθηκε ομόφωνα. Όπως είχε επισημανθεί στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, με το πόρισμα περικόπτεται το επίδομα 15.312 υπαλλήλων που το λαμβάνουν σήμερα, κάτι που συνεπάγεται μείωση των μισθών τους μέχρι και 20% μεσοσταθμικά. Κατόπιν τούτου, προσφάτως προκηρύχθηκε στάση εργασίας σε πανελλαδικό επίπεδο (Λεκανοπέδιο και Περιφέρεια).


Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεστε, στο μέρος που αναλογεί σε έκαστο εκ των συναρμοδίων και εμπλεκομένων Υπουργείων στη Διυπουργική Επιτροπή, να αποτρέψετε τη συρρίκνωση ή κατάργηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους υπαλλήλους του συνόλου των Υπαλλήλων του Δημοσίου, οι οποίοι θεωρούνται δικαιούχοι, βάσει των σε ισχύ υφισταμένων διατάξεων;

Ο ερωτών Βουλευτής ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ


Σε απάντηση της με αριθμ. πρωτ. 3587/28.2.2022 ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ.

Κυριάκος Βελόπουλος, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Η αναμόρφωση του πλαισίου χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας έχει αποτελέσει μέτρο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και στο πλαίσιο αυτό συστάθηκε διυπουργική επιτροπή με στόχο την αναμόρφωση του σχετικού καθεστώτος εντός συγκεκριμένων προθεσμιών που τέθηκαν από τις διατάξεις του άρθρου 18 του ν.4354/2015, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, με νεώτερη καταληκτική ημερομηνία την 30.11.2021, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 27 του ν.4865/2021 (ΦΕΚ Α΄238/04.12.2021).

Κατόπιν των ανωτέρω, οι δικαιούχοι, το ύψος και οι όροι και προϋποθέσεις καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας θα καθορισθούν με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας, ως προβλέπεται στις διατάξεις της παρ.10 του άρθρου 18 του ν.4354/2015. Το πόρισμα της Επιτροπής βρίσκεται ήδη σε δημόσια διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς και οι σχετικές προτάσεις και εισηγήσεις αυτών θα εξεταστούν από την ίδια ως άνω Επιτροπή, σύμφωνα με το άρθρο 64 του ν. 4915/2022 έως την 30η Απριλίου 2022, με στόχο την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταρρύθμισης.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............