«Τι άλλο είναι τέχνη»; - Ένα επιστημονικό συνέδριο - συμπόσιο στο Ηράκλειο, 18 χρόνια από την ίδρυση του Καλλιτεχνικού Σχολείου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

02 Απριλίου 2022

«Τι άλλο είναι τέχνη»; - Ένα επιστημονικό συνέδριο - συμπόσιο στο Ηράκλειο, 18 χρόνια από την ίδρυση του Καλλιτεχνικού Σχολείου

 Στο ερώτημα «τι άλλο είναι τέχνη» επιχειρούν να δώσουν απάντηση οι διοργανωτές επιστημονικού συνεδρίου - συμποσίου που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο, το οποίο έχει ως βασική οπτική τη λειτουργία του Καλλιτεχνικού Σχολείου. Το επιστημονικό συνέδριο - συμπόσιο διοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου και ο «Σύλλογος Φίλων Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου» με τον Δήμο Χερσονήσου και τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου, της πολυμετοχικής Δημοτικής Α.Ε Πολιτισμού Τουρισμού Ανάπτυξης Ηρακλείου (ΔΕΠΑΝΑΛ).

\

Το θέμα του συνεδρίου είναι: «Τι άλλο είναι η τέχνη; Οι τέχνες στην εκπαίδευση και η συμβολή τους στην ανθρωποκεντρική παιδαγωγική» και πραγματοποιείται από τις 8-11 Απριλίου υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και του Εργαστηρίου Σκηνικής πράξης και λόγου του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ η διευθύντρια του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου Μαρία Καλουδιώτη, η απόφαση για το συνέδριο ελήφθη με αφορμή τη συμπλήρωση 18 χρόνων από την ίδρυση του σχολείου και με γνώμονα την εκπαιδευτική και πολιτισμική του ταυτότητα. «Στο καλλιτεχνικό σχολείο γνωρίσαμε με τον καλύτερο τρόπο και επί του πρακτέου, τι προσφέρει η τέχνη στον τομέα της μάθησης. Εκτός των άλλων, αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να φέρει τους μαθητές κοντά στην επιστήμη και τη γνώση, με τρόπο ελκτικό - όμορφο. Εμείς το βιώνουμε 18 χρόνια τώρα, πώς είναι να ταιριάξεις το θέατρο και τον χορό με τα αρχαία, την ιστορία, τα μαθηματικά κ.α. Τι είναι να διδάξεις πχ μέσω των χρωμάτων βιολογία. Είναι μια γνώση ανεκτίμητη, να ξέρεις πως ανάμεσα στο φόρτο του εξεταταστικοκεντρικού - αγχωτικού σχολείου, υπάρχει αχτίδα χαράς και διεξόδου για τα παιδιά, η διδασκαλία των μαθημάτων τέχνης. Αυτό θέλουμε να μοιραστούμε με όλους τους εκπαιδευτικούς α/θμιας και β/θμιας. Να επικοινωνήσουμε πως το παράδειγμα των αναλυτικών προγραμμάτων των καλλιτεχνικών σχολείων πρέπει να αποτελέσει οδηγό για τα υπόλοιπα σχολεία» ανέφερε η κ. Καλουδιώτη.

Το θέμα του συνεδρίου «Τι άλλο είναι η τέχνη;» αποτελεί παράφραση της γνωστής ποιητικής ιδέας του Κ.Π. Καβάφη, ενώ χώρος διεξαγωγής του θα είναι το Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου καθώς και ο χώρος του Καλλιτεχνικού σχολείου στην πρώην αμερικάνικη βάση Γουρνών.

Η τελετή έναρξης του επιστημονικού συνεδρίου -συμποσίου θα γίνει στις 8/4/2022 στο Πειραματικό θέατρο , ενώ στις 9 και 10 Απριλίου από τις τις 9:00-21:00 οι εισηγήσεις και τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Καλλιτεχνικού σχολείου Ηρακλείου. Στις 11/4/2022 από τις 15:00 - 21:00 στην αίθουσα Ανδρέα και Μαρίας Καλοκαιρινού στο Πολιτιστικό κέντρο Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθούν δράσεις από τα καλλιτεχνικά σχολεία της χώρας, ενώ το συνέδριο θα κλείσει με την τελετή λήξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............