Αναπτυξιακός σχεδιασμός στα πρότυπα σύγχρονων διεθνών τουριστικών λιμένων με σημαντικά αντισταθμιστικά οφέλη για τον Δήμο Χερσονήσου και την τοπική κοινωνία - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

07 Φεβρουαρίου 2022

Αναπτυξιακός σχεδιασμός στα πρότυπα σύγχρονων διεθνών τουριστικών λιμένων με σημαντικά αντισταθμιστικά οφέλη για τον Δήμο Χερσονήσου και την τοπική κοινωνία

 Ένα ολιστικό σχέδιο αναβάθμισης της λειτουργικότητας της χερσαίας και της λιμενικής ζώνης του Λιμένα Χερσονήσου επεξεργάζεται ο Δήμος Χερσονήσου δρομολογώντας μελέτες που θα αλλάξουν την εικόνα της ευρύτερης περιοχής.

Πρόκειται για μία σειρά από παρεμβάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα που περιλαμβάνουν έργα αστικής ανάπλασης, εκσυγχρονισμού των υποδομών και αναβάθμισης της λειτουργικότητας της περιοχής.


Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Λιμενικό Ταμείο Χερσονήσου τέθηκαν επί τάπητος θέματα αναπτυξιακού σχεδιασμού, τόσο βραχυπρόθεσμου όσο και μακροπρόθεσμου χαρακτήρα.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε εκτενώς η εκπόνηση μελέτης αντιδιαβρωτικής προστασίας της χερσαίας λιμενικής ζώνης Χερσονήσου καθώς επίσης και η κατασκευή νέου προσήνεμου μόλου σε συνδυασμό με τον εκσυγχρονισμό και την ανάπλαση υφιστάμενων λιμενικών έργων.

Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη παρέμβαση, η υλοποίηση της οποίας θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή του Λιμένα Χερσονήσου με τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων, περιπάτου, αθλητισμού, αναψυχής κ.α. ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύσει τη λιμενική δραστηριότητα της περιοχής με την αύξηση των θέσεων ελλιμενισμού και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα πρότυπα ενός σύγχρονου λιμένα, με σημαντικά αντισταθμιστικά οφέλη για τον Δήμο Χερσονήσου και κατ’ επέκταση την τοπική κοινωνία.

Επίσης, τέθηκε επί τάπητος το έργο της βυθομέτρησης της νήσου «Ντία» το οποίο θα δημιουργήσει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές μέσω της αξιοποίησης λιμενικών εγκαταστάσεων του όρμου του Αγίου Γεωργίου στη νήσο «Ντία».

«Εξετάζουμε και δρομολογούμε σημαντικά έργα στον Λιμένα Χερσονήσου που θα αναβαθμίσουν την ευρύτερη περιοχή και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών», δήλωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος και πρόσθεσε : «Επισπεύδουμε τις μελέτες για τον εκσυγχρονισμό της περιοχής στα πρότυπα διεθνών τουριστικών λιμένων. Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας και η αξιοποίηση της δυναμικής του Λιμένα Χερσονήσου αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής αρχής».

Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χερσονήσου παρουσία του προέδρου του φορέα Κώστα Παρλαμά και του Δημάρχου Χερσονήσου Γιάννη Σέγκου, συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Αναστασάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Λιμενικού Ταμείου και της Τεχνικής Υπηρεσίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............