Η πρώτη Θεία Λειτουργία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου του Β’. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

07 Φεβρουαρίου 2022

Η πρώτη Θεία Λειτουργία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου του Β’.

 Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε με κάθε λαμπρότητα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου Κρήτης με αφορμή την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου.

Κατά τον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, ενώ της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, συλλειτουργούντων πλειάδας Αρχιερέων.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κ. Ευγένιος χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον Ιερέα Σταμάτιο Μηλαθιανάκη εις ένδειξη ευγνωμοσύνης και πολυετούς άοκνης προσφοράς του στην Εκκλησία, αλλά και στον ίδιο από την εποχή που ήταν Επίσκοπος Κνωσού. Συνάμα, ευχαρίστησε τις τοπικές αρχές, αλλά και τον κάθε άνθρωπο για την αγάπη που εξέφρασαν στο πρόσωπό του, ενώ τους παρακάλεσε να προσεύχονται για εκείνον.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή, όπου στο προαύλιο του Ιερού Ναού χόρεψαν προς τιμήν του μέλη τοπικών χορευτικών συγκροτημάτων.


Τέλος, ο νέος Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τον προκάτοχό του πρ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, λαμβάνοντας την ευλογία του, ενώ μέλη χορευτικού συγκροτήματος χόρεψαν προς τιμήν του παραδοσιακούς τοπικούς χορούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............