Προώθηση κρητικής σταφίδας στα σχολεία του δήμου Χερσονήσου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

12 Ιανουαρίου 2022

Προώθηση κρητικής σταφίδας στα σχολεία του δήμου Χερσονήσου

 Το θέμα της προώθησης της κρητικής σταφίδας στα σχολεία του δήμου Χερσονήσου τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση που είχε το πρωί της Τρίτης 11 Ιανουαρίου, ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος με την αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς Έφη Κουτεντάκη και τον αντιπρόεδρο της ΕΑΣΗ Μύρωνα Χιλιετζάκη, παρουσία του αντιδημάρχου Διοικητικών Θεμάτων, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού Κωνσταντίνου Ζαχαριουδάκη.


Πρόκειται για μία πρωτοβουλία με σημαντικά οφέλη για τους μαθητές σε σχέση με τα διατροφικά χαρακτηριστικά της σταφίδας, τους σταφιδοπαραγωγούς για τη διάθεση του προϊόντος και το γενικότερο πλαίσιο ανάδειξης και προώθησης της σταφίδας σε μία προσπάθεια ενίσχυσης ενός βασικού προϊόντος παραγωγής του πρωτογενή τομέα της Κρήτης.

Ο κ. Σέγκος σημείωσε πως η δημοτική αρχή Χερσονήσου θα σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια που μόνο οφέλη θα έχει για τους μαθητές, τους σταφιδοπαραγωγούς αλλά και το ίδιο το προϊόν. Δήλωσε μάλιστα πως θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια προώθησης 100% φυτικών προϊόντων, με βάση τη σταφίδα, στα σχολεία.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Χερσονήσου ανέφερε : «Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας σε πρωτοβουλίες που συμβάλουν στην ένταξη κρητικών προϊόντων στα σχολεία και γενικότερα στις διατροφικές συνήθειες των μαθητών. Είμαστε αρωγοί σε προγράμματα, η υλοποίηση των οποίων θα έχει πολλαπλά οφέλη στον πρωτογενή τομέα αναδεικνύοντας προϊόντα, όπως η σταφίδα, που μπορούν να προσδώσουν ισχυρή δυναμική στον αγροτικό τομέα».

Η κ. Κουτεντάκη αναφέρθηκε στους στόχους του προγράμματος και του κεντρικού ρόλου της αυτοδιοίκησης προς αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα στους εμπλεκόμενους φορείς να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια η

οποία σταδιακά θα τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή ώστε την επόμενη σχολική περίοδο η σταφίδα και άλλα προϊόντα με βάση τη σταφίδα να βρίσκονται στα κυλικεία των σχολείων.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ αναφέρθηκε στην ανάγκη ένταξης κρητικών προϊόντων στα κυλικεία των σχολείων, σημειώνοντας πως το συγκεκριμένο εγχείρημα αφορά στην ένταξη της κρητικής σταφίδας και άλλων υποπροϊόντων της στα ράφια των σχολικών κυλικείων, σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............