Συγκροτήθηκε η Ο.Ε. των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

12 Ιανουαρίου 2022

Συγκροτήθηκε η Ο.Ε. των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023»

 Με απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, συγκροτήθηκε η Οργανωτική Επιτροπή των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023», διετούς διάρκειας, με αντικείμενο την προετοιμασία, οργάνωση, φιλοξενία και διεξαγωγή των Αγώνων, που θα διεξαχθούν στον νομό Ηρακλείου Κρήτης, σε συνεργασία των Δήμων Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου.Η Γενική Συνέλευση της Οργανωτικής Επιτροπής αποτελείται από τους:

* Νίκο Νταμπακάκη, Ηλεκτρονικό Μηχανικό, ως Πρόεδρο,
* Σπύρο Καπράλο, με την ιδιότητά του ως προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και εκπροσώπου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής 
* Μανώλη Κολυμπάδη, με την ιδιότητά του ως γενικού γραμματέα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής 
* Κωνσταντίνο Βαρδαβά, υπό την ιδιότητά του ως εκπροσώπου του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης
* Ιωάννη Μηλάκη, υπό την ιδιότητά του ως εκπροσώπου του Δήμου Χερσονήσου Κρήτης
* Μενέλαο Μποκέα, υπό την ιδιότητά του ως εκπροσώπου του Δήμου Μαλεβιζίου Κρήτης
* Δημήτρη Φραγκάκη, γενικό γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού 
* Κυριάκο Γιαννόπουλο, πρόεδρο Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας 
* Κωνσταντίνο Γκαντή, πρόεδρο Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας
* Γιώργο Καραμπέτσο, πρόεδρο Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης 
* Θεόδωρο Σιετή, πρόεδρο Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε
* Αθανασία Αγγελάκη
* Δημήτρη Αρμάο
* Ειρήνη Βασιλείου
* Μανώλη Βλαστό
* Ροδάνθη Διαμαντάκη
* Νίκο Ζερβάκη
* Αντιγόνη Καμπάνη
* Βαγγέλη Καρκανάκη
* Θανάση Κορομπύλια
* Κωνσταντίνο Κωστάκη
* Γεώργιο Λέλεκα
* Θεοχάρη Λεονταράκη
* Ανδρονίκη Μαραγκάκη
* Μανώλη Μαράκη
* Νίκο Μαυρουδή
* Γεωργία Μηλάκη
* Νίκο Μπαξεβάνη
* Δημήτρη Ξυδάκη
* Νεκτάριο Παπαβασιλείου
* Γεωργία Παρασκάκη
* Γεώργιο Πλιάκα
* Παύλο Ποτουρίδη
* Νίκο Προβιά
* Ευαγγελία Σημαιάκη
* Γεώργιο Σπαγγουλάκη
* Γιάννη Στριλιγκά
* Γεώργιο Χριστοδουλάκη

Η Γενική Συνέλευση της Οργανωτικής Επιτροπής είναι αρμόδια για τον γενικό σχεδιασμό και τη χάραξη της προετοιμασίας και οργάνωσης των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023», την κατάρτιση του προϋπολογισμού, των τυχόν αναθεωρήσεών του και του απολογισμού, καθώς επίσης και την ανάληψη οποιασδήποτε περαιτέρω πρωτοβουλίας, η οποία ήθελε κριθεί απαραίτητη κατά τη διάρκεια λειτουργίας της Οργανωτικής Επιτροπής για την επιτυχία του έργου της.

Ο πρόεδρος και τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης ορίζονται και αντικαθίστανται χωρίς αποζημίωση, με απόφαση του αρμοδίου υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, συμμετέχουν σε αυτή χωρίς αμοιβή και χωρίς την καταβολή της προβλεπόμενης αποζημίωσης στο άρθρο 21 του ν. 4354/2015.

Το 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Οργανωτικής Επιτροπής αποτελείται από τα εξής μέλη της Γενικής Συνέλευσης: Νίκο Νταμπακάκη (ως πρόεδρο), Αθανασία Αγγελάκη, Ροδάνθη Διαμαντάκη, Βαγγέλη Καρκανάκη, Θεοχάρη Λεονταράκη, Νεκτάριο Παπαβασιλείου και Γιώργο Χριστοδουλάκη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι το όργανο διοίκησης και διαχείρισης της περιουσίας της Οργανωτικής Επιτροπής και έχει την ευθύνη υλοποίησης της άρτιας προετοιμασίας και οργάνωσης των Αγώνων μέσα στο πλαίσιο του σχεδιασμού και των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης.

Ως εκτελεστικός διευθυντής ορίζεται εκ των μελών της Γενικής Συνέλευσης, ο οικονομολόγος Μανώλης Βλαστός. Ο εκτελεστικός διευθυντής προΐσταται όλων των οργανωτικών τομέων και διευθύνει το έργο τους, εκτελεί τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου, στο οποίο και αναφέρεται, καταρτίζει τις αναγκαίες συμβάσεις έργου ή/και ανεξαρτήτων υπηρεσιών και συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, κατ’ εντολή και για λογαριασμό της Οργανωτικής Επιτροπής και κατόπιν προηγουμένης σχετικής εγκριτικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου και ασκεί κάθε άλλη αρμοδιότητα που θα του δοθεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

«Με την εγγύηση της Κυβέρνησης, το Υφυπουργείο Αθλητισμού, οι τρεις παραλιακοί Δήμοι, του Ηρακλείου, του Μαλεβιζίου και της Χερσονήσου, μαζί με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, προκειμένου να φιλοξενήσουμε και να διοργανώσουμε άριστα αυτό το μοναδικό αθλητικό γεγονός», υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης και τόνισε: «Είναι τιμή για τη χώρα μας -και ευθύνη στην οποία θα ανταποκριθούμε 100%- να της εμπιστεύονται και να υλοποιεί μια διοργάνωση που ενώνει τους λαούς, προσφέρει αθλητικό θέαμα παγκοσμίου ενδιαφέροντος και θα προβάλει σε όλο τον κόσμο τα ιδιαίτερα πολιτισμικά στοιχεία, σε συνδυασμό με τις μοναδικές φυσικές ομορφιές της Κρήτης μας».

Υπενθυμίζεται ότι στους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες (2-9 Σεπτεμβρίου 2023) θα συμμετάσχουν οι 26 χώρες από τις τρεις ηπείρους της λεκάνης της Μεσογείου και οι συμμετέχοντες αθλητές υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τους 1.500. Θα διεξαχθούν τουλάχιστον 13 αθλήματα ως εξής:

* Στην παραλία του Καρτερού εκείνα της άμμου σε Βόλεϊ, Ποδόσφαιρο, Χάντμπολ, Τένις, Πάλη, Καράτε
* Στην παραλία της Αμμουδάρας στο Μαλεβίζι Κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, Θαλάσσιο Σκι, Τρίαθλο
* Στην παραλία Μαλλίων στη Χερσόνησο Κωπηλασία, Κανόε, Κάιτσερφ
* και στο ανοιχτό κολυμβητήριο Λίντο του ΕΑΚΗ η Τεχνική Κολύμβηση.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............