Ευρωπαϊκή διάκριση για τον Δήμο Ηρακλείου για τα mini bus - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

25 Οκτωβρίου 2021

Ευρωπαϊκή διάκριση για τον Δήμο Ηρακλείου για τα mini bus

 Μία ακόμα διεθνή διάκριση απέσπασε ο Δήμος Ηρακλείου για τη βιώσιμη κινητικό-τητα και ειδικότερα για την υπηρεσία των mini bus σε συνδυασμό με την παροχή χώ-ρων στάθμευσης περιμετρικά της πόλης.

Ειδικότερα, στο Aachen της Γερμανίας έλαβε χώρα το ετήσιο συνέ-δριο CIVITAS Forum 2021 με θέμα τις Κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις.

Στο συνέδριο αναλύθηκαν όλα τα κύρια θέματα για τη βιώσιμη κινητικότητα στην Ευ-ρώπη και βραβεύτηκαν οι πόλεις που κάνουν σημαντικά βήματα για τη βελτίωση των μετακινήσεων των πολιτών με τρόπους φιλικούς προς το περιβάλλον.

Το Ηράκλειο επελέγη ως φιναλίστ για το βρα-βείο «CIVITAS Climate – Neutral Award 2021», μία αναγνώριση που αφορά σε πό-λεις οι οποίες υλοποιούν έργα για την ενίσχυση της κλιματικής ουδετερότητας στον τομέα των μεταφορών. Στην ίδια κατηγορία την πρώτη θέση πήρε ο Δήμος της Πάρμα και την τρίτη ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

Τη διάκριση παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης εκ μέ-ρους του Δήμου Ηρακλείου. Για το Ηράκλειο – σύμφωνα με την Επιτροπή Αξιολόγη-σης του CIVITAS FORUM - αναγνωρίστηκε η δράση που αφορά στη δρομολόγηση των μικρών λεωφορείων σε συνδυασμό με την παροχή χώρων στάθμευσης περιμε-τρικά της πόλης ως καλή πρακτική που προάγει την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής και ενισχύει τις δράσεις κλιματικής ουδετερότητας στα αστικά κέντρα.

Στην τελετή βράβευσης παρευρέθηκε και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Στέλιος Μικράκης, πολιτικός μηχανικός, ο οποίος σε συνεργασία με το Τμήμα Κυκλοφορίας της Δ/νσης Τεχνικών Έργων συντονίζει το σχετικό έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............