Υποδοχή της Παναγίας της Τριχερούσης στην Ενορία Κουνουπιδιανών και έναρξη Ά Δημητρίων - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

25 Οκτωβρίου 2021

Υποδοχή της Παναγίας της Τριχερούσης στην Ενορία Κουνουπιδιανών και έναρξη Ά Δημητρίων

 Μέσα σε πανηγυρικό την κλίμα Κλήρος και Λαός υποδέχτηκε την Κυριακή 24 Οκτωβρίου προπαραμονή της εορτής του Αγίου Δημητρίου στον επιβλητικό Ναό της Ενορίας Κουνουπιδιανών Ακρωτηρίου, την Παναγία την Τριχερούσα.


Την εικόνα κόμισε η αδελφότητα της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων και με τη συνοδεία αντρών και γυναικών με πραδοσιακές κρητικές στολές από τον παραδοσιακό χορευτικό σύλλογο “ο Καγιαλές” υποδέχτηκε στα προπύλαια του Ναού, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου, Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της Μονής κ. Δαμασκηνός.


Στη συνέχεια τελέσθηκε η Ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου, ο οποίος κήρυξε το Θείο Λόγο, μιλώντας για τα θαύματα της Παναγίας της Τριχερούσσας, καθώς και για τον θαυματουργό Άγιο Δημήτριο, που τη μνήμη του εορτάζει η Εκκλησία μας στις 26 Οκτωβρίου και κήρυξε την έναρξη των Ά Δημητρίων που πραγματοποιούνται  για πρώτη φορά με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού.
Παράλληλα ευχαρίστησε τον εφημέριο του Ναού και αδελφό της Ιεράς Μονής Παν/το Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Νικηφόρο ο οποίος θα έχει την επιμέλεια και συντονισμό τους  και τα οποία θα είναι όπως ανέφερε ο Θεοφιλέστατος μία πνευματική εβδομάδα κατάμεστη από Ακολουθίες, ομιλίες και εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Άγιο Δημήτριο.


Στον Αρχιερατικό Εσπερινό έλαβαν μέρος Κληρικοί της Μητροπόλεως μας ανάμεσα τους και ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Β Αρχιερατικής Περιφέρειας Παν/τος Αρχιμ. Ευμένιος Ρενιέρης, ενώ πλήθος προσκυνητών προσήλθαν να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Τριχερούσης που είναι μεγάλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............