Ενα Τραγούδι Εμπνευσμένο Από Την Επιδημία - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

04 Ιουλίου 2020

Ενα Τραγούδι Εμπνευσμένο Από Την Επιδημία

Σε μουσική και στίχους του Χανιώτη Νίκου Περάκη
Κυκλοφόρησε στο Youtube το τραγούδι Vinceremo σε μουσική και στίχους του Χανιώτη μουσικού Νίκου Περάκη. Το τραγούδι εμπνεύστηκε από το κοινωνικό γίγνεσθαι της επιδημίας που μαστίζει την ανθρωπότητα μεταφέροντας το ελπιδοφόρο μήνυμα: “Θα νικήσουμε στο τέλος”.
26A-700x431

Σε σημείωμά του ο Νίκος Περάκης εξηγεί μεταξύ άλλων: «Η αρχική ιδέα ήταν να γράψω ένα τραγούδι για την πολύπαθη Ιταλία, που πλήγηκε βάναυσα από την επιδημία του Κορωνοιού. Όμως τελικά, εξελίχτηκε σε ένα τραγούδι για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι στίχοι παρουσιάζονται σύμφωνα με την χρονολογική σειρά που η κάθε χώρα έγινε επίσημο μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση». 


Ο ίδιος ευχαριστεί τους τραγουδιστές, τους μουσικούς ,τα παιδιά της Εφηβικής χορωδίας του Δήμου Χανίων και τους τεχνικούς που συνέβαλαν στη δημιουργία του Vinceremo. Τραγούδησαν: Χρυσούλα Περάκη & Severine Maquaire Opera Chorus Theater Dortmund Σταύρος Γρυλλάκης Από την Εφηβική Χορωδία του Δήμου Χανίων: Ειρήνη Αβερκάκη, Γρηγόρης Βιτσιλάκης, Αλεξάνδρα Γεωργοπούλου, Αμαρυλλίς Ζουλάκη, Κωνσταντίνος Κοκολογιαννάκης, Λυδία Παλιεράκη, Δέσποινα Σφακιωτάκη, Αλεξάνδρα Μπίσια Έπαιξαν: Rahel Cunz Violin Musikkollegium Winterthur Mathis Keller Cello Winterthur Νίκος Περάκης πιάνο/πλήκτρα Νίκος Σωτηρόπουλος Audio Editing Λεωνίδας Μανωλικάκης video editing Νίκος Περάκης Μουσική/Στίχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............