Με επιτυχία το σεμινάριο πρώτων βοηθειών για εθελοντές - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

01 Νοεμβρίου 2022

Με επιτυχία το σεμινάριο πρώτων βοηθειών για εθελοντές

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου το Επιμορφωτικό Σεμινάριο για Εθελοντές που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου (Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, Νεολαίας, Οργάνωσης και Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Επιπτώσεων Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης) με θέμα «Παροχή Α΄ Βοηθειών και άμεσης φροντίδας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» (σε ανθρώπους και ζώα).


Το σεμινάριο έγινε σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Κρήτης στην κατάμεστη αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στον σύντομο χαιρετισμό του πριν την έναρξη του σεμιναρίου τόνισε μεταξύ άλλων: «Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου θέσαμε την ενίσχυση του εθελοντικού κινήματος ως βασική προτεραιότητα. Θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι μια πόλη με ισχυρό εθελοντικό κίνημα, είναι μια πόλη με κατοίκους που την αγαπούν και την νοιάζονται. Είμαστε ικανοποιημένοι διότι σε κάποιο βαθμό πετύχαμε τον στόχο να κινητοποιήσουμε περισσότερους πολίτες ώστε να ενταχθούν σε εθελοντικές ομάδες, με πολύ θετικά αποτελέσματα και δράσεις σε μια σειρά από τομείς.

Πλέον επιδιώκουμε οι εθελοντές μας να είναι συντονισμένοι και εκπαιδευμένοι για να μπορούν να αντιμετωπίσουν, ένα και εφόσον χρειαστεί, καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Η πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Εθελοντισμού για την διοργάνωση σεμιναρίου πρώτων βοηθειών σε ανθρώπους και ζώα είναι εξαιρετική και χαίρομαι που διαπιστώνω ότι είχε μεγάλη ανταπόκριση.

Ευχαριστώ πολύ το ΕΚΑΒ Κρήτης για την συνδρομή του και είμαι βέβαιος ότι όσοι παρακολουθήσετε το σεμινάριο θα συμφωνήσετε για την χρησιμότητά του».

Το σεμινάριο χαιρέτισε μέσω ζωντανής σύνδεσης και η Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ζώων Συντροφιάς Μάρσα Δημοπούλου, που επισήμανε την πρωτοπορία του Δήμου Ηρακλείου, καθώς και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στέλιος Βοργιάς, που τόνισε ότι ανθρωπισμός και φιλοζωία είναι έννοιες αλληλένδετες.

Ακολούθως η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού Δέσποινα Συγγελάκη παρουσίασε την πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου για τη συνέργεια των εθελοντικών οργανώσεων και των εθελοντών στην παροχή άμεσης φροντίδας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς και την πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου για τη δημιουργία της Ομάδας διάσωσης ζώων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το λογότυπο και το συντονιστικό όργανο αυτής και απηύθυνε κάλεσμα προς τους εθελοντές να πλαισιώσουν το Δήμο Ηρακλείου.

Στη συνέχεια διεξήχθη το σεμινάριο από τους ειδικούς επί του θέματος, τον κτηνίατρο κ. Στέλιο Πηρουνάκη, και τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ γιατρό κ. Νικόλαο Γιαννακουδάκη, που έδωσαν οδηγίες για την παροχή πρώτων βοηθειών σε ανθρώπους και ζώα, ανέφεραν πρακτικά παραδείγματα και απάντησαν στις απορίες των παρευρισκομένων.

Επίσης έγινε παρουσίαση του έργου στο πεδίο δράσης από τις εθελοντικές οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, την Ελληνική Ομάδα διάσωσης, τη Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, και τη νεοσύστατη Επίδρασις, καθώς και των ζωοφιλικών σωματείων Ζωφόρος και Σείριος, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα της συνεργασίας εθελοντών, οργανώσεων και φορέων για την παροχή άμεσης φροντίδας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Την εκδήλωση συντόνισε η Προϊσταμένη Τμήματος Πολιτισμού και Εθελοντισμού Δήμου Ηρακλείου Εύη Μαρτιμιανάκη ενώ παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μαρίνος Παττακός.

Υποστηρικτές της Εκδήλωσης: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Αιματοκρήτης, Σαμαρείτης Ε.Ε.Σ., Σείριος, Ζωφόρος, Φίλιος Ζευς, Εθελοντές Προτέκτα Ηρακλείου, Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι., Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης, ΛΕ.ΕΦ.Δ. Ηρακλείου, Παγκρήτιος Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών, OffRoad Club Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............