Ισχυρό μήνυμα με καλλιτεχνικά δρώμενα για την πρόληψη, από εκατοντάδες συμμετέχοντες στην εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης με τίτλο: «παίρνω τη μαμά από το χέρι» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

01 Νοεμβρίου 2022

Ισχυρό μήνυμα με καλλιτεχνικά δρώμενα για την πρόληψη, από εκατοντάδες συμμετέχοντες στην εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης με τίτλο: «παίρνω τη μαμά από το χέρι»



 Ισχυρό ήταν το μήνυμα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού που έδωσαν γυναίκες, παιδιά και μεγάλοι μέσα από καλλιτεχνικά δρώμενα και την μαζική παρουσία τους στην επιτυχημένη εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας. 


Το σύνθημα της εκδήλωσης ήταν: «παίρνω την μαμά από το χέρι» και οργανώθηκε από την Αντιπεριφέρεια Πρόληψης και Κινητών Μονάδων. 

Τα καλλιτεχνικά δρώμενα ευαισθητοποίησης εντυπωσίασαν τους εκατοντάδες παραβρισκόμενους θεατές, και σε αυτά συμμετείχαν, γυναίκες αλλά και παιδιά με καλλιτεχνικές δημιουργίες. Ακολούθησε φωταγώγηση του κτηρίου της Περιφέρειας στα χρώματα του “ροζ” και το άναμμα του βωμού της ελπίδας. 



Ήταν το άναμμα από τον βωμό της πρόληψης, που άναψε μια φλόγα ζωής, ικανή να εμπνεύσει, να ενθαρρύνει, να ενδυναμώσει όλες τις γυναίκες που μάχονται να κερδίσουν στον αγώνα για τη ζωή. Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στην ετήσια καμπάνια της Περιφέρειας Κρήτης που σκοπό είχε την ενδυνάμωση του αγώνα της πρόληψης και σε αυτή ένωσαν τις δυνάμεις τους και έδωσαν ηχηρό μήνυμα όλοι οι συμμετέχοντες, οι εκατοντάδες παραβρισκόμενοι και μαζί τους ο Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου, οι Αντιπεριφερειάρχες, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου και άλλοι θεσμικοί εκπρόσωποι.


 

Γ. Πιτσούλης: Η καμπάνια της Περιφέρειας για την Πρόληψη είναι όλο το έτος και ζητούμε τη συμμετοχή όλων

 

Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Πρόληψης και Κινητών Μονάδων, Γιώργος Πιτσούλης στην σύντομη παρέμβασή του, ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για την έμπρακτη και συνεχή στήριξή του, καθώς και όλους τους παραβρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Ειδικότερα αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, με την ΔΗΚΕΗ, της συμμετοχή των παιδιών από τούς παιδαγωγούς των ΚΔΑΠ και επίσης την συμμετοχή και την καλή συνεργασία με την σχολή χορού της Ντίνας Βασιλάκη. 



Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Πιτσούλης παράλληλα τόνισε τη σημαντικότητα των εκδηλώσεων πρόληψης, λέγοντας πως η διαδρομή για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού δεν σταματά ποτέ και για την Περιφέρεια Κρήτης είναι ένας διαρκής αγώνας για τη ζωή. 



Επίσης πρόσθεσε: «Μέσα από την καμπάνια ΄΄ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ΄΄ και την κινητή μονάδα μαστογράφου σε κάθε σημείο της παρέμβασής μας, μαζί με τις χιλιάδες γυναίκες που ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας, για έλεγχο και πρόληψη , στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: ότι ο καρκίνος του μαστού δεν είναι αήττητος, αλλά μπορεί να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί με επιτυχία. Αυτή την αισιόδοξη πλευρά της ζωής, προσπαθούμε να αναδείξουμε μέσα από τη συνέχιση, ενίσχυση και διεύρυνση των δράσεων της Περιφέρειας Κρήτης.



 Έχοντας συμμάχους και συνοδοιπόρους φορείς και ανθρώπους που εθελοντικά συμμετέχουν σε αυτή τη συλλογική και ανθρώπινη προσπάθεια, δομούμε μια «αλυσίδα ζωής». Σε αυτήν κάθε κρίκος «είναι στο χέρι» της κάθε γυναίκας που προνοεί και προλαμβάνει και σε αυτό το πλαίσιο ήταν ενταγμένη η σημερινή μας εκδήλωση». 

 

ΒΙΝΤΕΟ 

https://youtu.be/F65uYUd-Vmw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............