Στις επετειακές εκδηλώσεις σε Πύργο και Αρχάνες ο Νίκος Ηγουμενίδης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

29 Οκτωβρίου 2022

Στις επετειακές εκδηλώσεις σε Πύργο και Αρχάνες ο Νίκος Ηγουμενίδης

 Στις επετειακές εκδηλώσεις σε Πύργο και Αρχάνες παρευρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης τιμώντας τη μνήμη του ’40 και της Εθνικής Αντίστασης. Ο βουλευτής παρακολούθησε την επίσημη Δοξολογία και τις μαθητικές παρελάσεις, και ακολούθως κατέθεσε στεφάνι στα Μνημεία των Ηρώων.


Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ευρεία συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών στις παρελάσεις σε όλο τον Νομό Ηρακλείου μάς δίνει δύναμη και μάς γεμίζει αισιοδοξία για την στερέωση της μνήμης απέναντι στον κίνδυνο του φασισμού και του ναζισμού.

Είναι μια μέρα εθνικής μνήμης απέναντι στον ηρωισμό και την αυτοθυσία για την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας της πατρίδας μας.

Σε μια ιστορική συγκυρία που ο πόλεμος αποτελεί μια πραγματικότητα στην ευρύτερη γειτονιά μας, και σε μια περίοδο που ο φασισμός δείχνει να σηκώνει κεφάλι, η σημερινή μέρα στέλνει το μήνυμα ότι δεν εφησυχάζουμε και απαιτούμε την απόδοση των γερμανικών οφειλών και αποζημιώσεων. Είναι διαρκής ο αγώνας απέναντι στον φασισμό  και σε κάθε μορφή  αυταρχισμού που αμφισβητεί την ελευθερία των λαών και οδηγεί σε πολεμικές συρράξεις.

Οι εκδηλώσεις και οι μαθητικές παρελάσεις - από εδώ στο Νομό Ηρακλείου – στέλνουν μήνυμα αντίστασης στη λήθη και τιμής απέναντι στους ήρωες της πατρίδας μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............