Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στη Σητεία - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

29 Οκτωβρίου 2022

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στη Σητεία

 Στις διαχρονικές παρακαταθήκες των προγόνων μας που πολέμησαν τον φασισμό και τον ναζισμό για την ελευθερία, αναφέρεται στο μήνυμα-δήλωση του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που συμμετείχε σστις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου που πραγματοποιήθηκαν στη Σητεία της Π.Ε. Λασιθίου.

Ο κ. Αρναουτάκης, ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, τοπικές αρχές, φορείς, μαθητές, πολίτες απότισαν φόρο τιμής στους ήρωες του πολέμου για την ελευθερία.Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο μήνυμα-δήλωση του αναφέρει:

«Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, είναι πηγή υπερηφάνειας για το έθνος μας. Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού απέναντι στην ιταλική φασιστική πρόκληση, είναι μια από τις πιο σπουδαίες στιγμές της ιστορίας μας.  Μια στιγμή πατριωτικής υπερηφάνειας και εθνικής αυτοπεποίθησης. Σε εποχές που κάθε ανελεύθερη αντίληψη απειλεί την ανθρωπότητα, οι Έλληνες έχουν χρέος να αγρυπνούν και να αντιστέκονται δυναμικά σε κάθε μορφή μισαλλοδοξίας και απολυταρχισμού.

Τιμώντας τους Έλληνες που πάλεψαν το φασισμό και το ναζισμό στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, κρατάμε ως παρακαταθήκη τον αγώνα τους για ελευθερία και αξιοπρέπεια, για την Ελευθερία της Ελλάδας. Η θυσία τους παραμένει δίκαιη και ο αγώνας τους τίμιος και υψηλός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............