Με την Ευρωβουλευτή της Ισπανίας Rosa Estaras συναντήθηκε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

30 Σεπτεμβρίου 2022

Με την Ευρωβουλευτή της Ισπανίας Rosa Estaras συναντήθηκε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.

 Με την Ευρωβουλευτή της Ισπανίας Rosa Estaras συναντήθηκε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.

Στην ατζέντα της συζήτησης βρέθηκαν θέματα περιφερειακής ανάπτυξης, διαχείρισης κοινοτικών προγραμμάτων για την τοπική αυτοδιοίκηση και αναβάθμισης του τουρισμού.


Ο κ. Σέγκος ενημέρωσε την κ. Estaras για την αδιάλειπτη προσπάθεια εξωστρέφειας του Δήμου Χερσονήσου και τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τις διεθνείς τουριστικές τάσεις, τα νέα δεδομένα, κοινωνικά, οικονομικά και αναπτυξιακά, που έρχονται στο προσκήνιο στη μετά covid εποχή αλλά και στις ευκαιρίες που προσφέρει η χρηματοδοτική «δεξαμενή» προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα αντάλλαξαν απόψεις για τις διεθνείς τάσεις στον τουρισμό καθώς η κ. Estaras κατάγεται από την Μαγιόρκα της Ισπανίας, που αποτελεί προορισμό για 12 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου και η Ισπανίδα Ευρωβουλευτής συζήτησαν για τις ομοιότητες και τις διαφορές του τουριστικού μοντέλου της Κρήτης και της Μαγιόρκα, τον κοινό στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και γενικότερα καλές πρακτικές διαχείρισης και αναβάθμισης του τουρισμού.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου δήλωσε : «Καλωσορίσουμε στον τόπο μας θεσμικούς παράγοντες της ΕΕ. Συζητήσαμε για την ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική και τις προτεραιότητες του Δήμου Χερσονήσου. Ενημέρωσα την κ. Estaras για τις δράσεις που υλοποιεί και σχεδιάζει η δημοτική αρχή με γνώμονα την εξωστρέφεια του Δήμου μας. Ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η συζήτησή μας για τον τουρισμό καθώς κατάγεται από τη Μαγιόρκα που αποτελεί παγκόσμιο προορισμό. Είναι χρήσιμο να ανταλλάσσουμε απόψεις για τις καλές πρακτικές στον τουρισμό και να έχουμε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με θεσμικούς παράγοντες της ΕΕ ώστε να επικοινωνούμε και να προωθούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας».

Ακολούθησε επίσκεψη στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χερσονήσου και ξενάγηση της Ισπανίδας Ευρωβουλευτού και των συνεργατών της, από την κ. Αθηνά Σφακάκη, στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική στο Καστρί η οποία άνοιξε τις πύλες της για το κοινό το καλοκαίρι.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου Γιώργος Χειρακάκης, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Μπαγουράκης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χερσονήσου Μιχάλης Καρακατσάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............