Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της μαραθωνοδρόμου Μ. Πολύζου με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

30 Σεπτεμβρίου 2022

Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της μαραθωνοδρόμου Μ. Πολύζου με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

 Η Οργανωτική Επιτροπή του Ημιμαραθωνίου Κρήτης, με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της Περιφέρειας Κρήτης, διοργανώνει το Σάββατο 1η Οκτωβρίου στις 12:30 μ.μ. στο κινηματοθέατρο «Αστόρια» Ηρακλείου, την παρουσίαση του βιβλίου της κορυφαίας μαραθωνοδρόμου  Μαρίας Πολύζου, με τίτλο: Μην τα παρατάς!



Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  • Λευτέρης Αυγενάκης, Υφυπουργός  Αθλητισμού.
  • Γιώργος Πιτσούλης, Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πρόληψης και Κινητών Μονάδων,
  • Στέλιος Γραφάκος, ιατρός, Επιστημονικός Διευθυντής του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας».
  • Γιώργος Αλεβιζάκης, πρόεδρος του Άθλητικού Συλλόγου Υγείας Αρκαλοχωρίου.
  • Κυριάκος Καραγιώργης, εθελοντής Οργανωτικής Επιτροπής Ημιμαραθωνίου Κρήτης.

Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Νίκος Αρμένης .

Η παρουσίαση του βιβλίου εντάσσεται στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του Ημιμαραθωνίου Κρήτης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η αυτοβιογραφία της Μαρίας Πολύζου είναι η ιστορία μιας γυναίκας, που δεν τα παράτησε ποτέ.

Η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών είδε τη σκοτεινή πλευρά της ζωής στα παιδικά της χρόνια, όταν βίωσε την κακοποίηση στον στενό οικογενειακό της κύκλο. Χάρη στο ταλέντο της στους δρόμους μεγάλων αποστάσεων, βρήκε τη δύναμη να τρέξει μακριά από το σκοτάδι προς το φως, από τις κοιλάδες στις κορυφές. Ανταποκρίθηκε σε κάθε πρόκληση, ξεπέρασε κάθε εμπόδιο, πέτυχε σπουδαίες νίκες και έγραψε ιστορία, στηριζόμενη αποκλειστικά στις δυνάμεις της.

Το 2008 έκανε το αδιανόητο: Έγινε η πρώτη γυναίκα, που αναβίωσε τον Φειδιππίδειο άθλο, τρέχοντας 524 χλμ. από την Αθήνα έως την Σπάρτη και από εκεί μέχρι τον Μαραθώνα, ξεπερνώντας τα όρια του σώματος και της λογικής.

Ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής της όμως, συνέβη πριν από μερικά χρόνια και ήταν ο καρκίνος. Η Μαρία δεν λύγισε ούτε μπροστά σε αυτό το εμπόδιο. Έκανε χημειοθεραπείες, με το χαμόγελο στα χείλη και τα αθλητικά της παπούτσια στα πόδια, έτοιμη να κάνει ακόμα ένα βήμα.

Η ιστορία της Μαρίας Πολύζου θα σας εμπνεύσει να ζείτε με πάθος, να αντιμετωπίζετε με θάρρος κάθε δυσκολία, να ονειρεύεστε το ακατόρθωτο και να μην τα παρατάτε ποτέ.

«Το να δηλώνω “μαραθωνοδρόμος” είναι αυτό που με προσδιορίζει, είναι η βασική ιδιότητά μου, η ταυτότητά μου. Όχι μόνο ως αθλήτρια, αλλά γενικότερα. Όλες αυτές οι εμπειρίες, θετικές και αρνητικές, θα είναι πάντα εδώ να με γεμίζουν με πολύτιμα εφόδια, να αντιμετωπίζω τις προκλήσεις, να προχωρώ ασταμάτητη και να ονειρεύομαι, να βάζω στόχους και να πιστεύω ακράδαντα ότι…τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο!»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............