Νέοι από την Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης επισκέφτηκαν σήμερα την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

30 Σεπτεμβρίου 2022

Νέοι από την Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης επισκέφτηκαν σήμερα την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης

 Νεαρά μέλη της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης επισκέφτηκαν σήμερα την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιούν στην Κρήτη.Οι δώδεκα νέοι ηλικίας 10 – 18 ετών, που συνοδεύονταν από τον Πρόεδρο της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης, κ. Εμμανουήλ Σταράκη και μέλη της Ένωσης, μετά από συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ και την Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποιούν εκπαιδευτική εκδρομή στην Ελλάδα το διάστημα 16 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου 2022. Σκοπός της εν λόγω δράσης είναι, όπως τόνισε ο κ. Σταράκης, η εξοικείωση των παιδιών της 2ης, 3ης και 4ης γενιάς με τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, καλωσόρισε τους νέους στο Ρέθυμνο, κάνοντας ιστορική αναφορά στην πλούσια ιστορία του και τα πολιτισμικά στοιχεία του, αλλά και τη λειτουργία και αρμοδιότητες της Περιφέρειας. Με την ευκαιρία μάλιστα αναφέρθηκε στη συμβολή των αποδήμων στην ανάπτυξη της Κρήτης και στην προώθηση των τοπικών ζητημάτων, τονίζοντας ότι στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι η στενή και ουσιαστική συνεργασία με τις οργανώσεις των αποδήμων, οι οποίες μπορούν να προσφέρουν σημαντική βοήθεια στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του νησιού, την προώθηση των τοπικών προϊόντων και του τουρισμού.

Από την πλευρά τους οι νέοι ενημέρωσαν την κα Λιονή για δράσεις της Ένωσης  καθώς και για θέματα που αφορούν στην Κρητική ομογένεια της Μελβούρνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com

Post Top Ad

.............