Για δεύτερη χρονιά Υπερμαραθώνιος Ευαισθητοποίησης Εθελοντών Αιμοδοτών στο Δήμο Χερσονήσου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

30 Σεπτεμβρίου 2022

Για δεύτερη χρονιά Υπερμαραθώνιος Ευαισθητοποίησης Εθελοντών Αιμοδοτών στο Δήμο Χερσονήσου

 Περισσότεροι από 500 λαμπαδηδρόμοι, σαράντα (40) Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Αθλητικά Σωματεία και Φορείς του Δήμου Χερσονήσου, μετέφεραν τη «Φλόγα της Αγάπης» σε έναν υπερμαραθώνιο ευαισθητοποίησης για τη σπουδαιότητα της αιμοδοσίας και της εθελοντικής προσφοράς, ενός πολύτιμου δώρου ζωής.


Οι εθελοντές δρομείς μαζί με ποδηλάτες, δεκάδες παιδιά, αλλά και Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), διένυσαν 150 χιλιόμετρα, μέσα στο διήμερο 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2022, διασχίζοντας από άκρη σε άκρη τη Διοικητική Περιφέρεια του Δήμου Χερσονήσου, μεταφέροντας το ηχηρό μήνυμα της 20ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών.

Τη «Φλόγα της Αγάπης» υποδέχτηκε στον Καρτερό η παραλυμπιονίκης ποδηλασίας δρόμου ΑμεΑ, Αδαμαντία Χαλκιαδάκη από εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.). Το ταξίδι της Φλόγας ξεκίνησε με τους εθελοντές λαμπαδηδρόμους να διασχίζουν 23 χωριά με τελικό προορισμό τον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Κωνσταντίνου στις Κάτω Γούβες. Εκεί, ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος παρέλαβε την Φλόγα από την εκπρόσωπο της Π.Ο.Σ.Ε.Α., Δέσποινα Ροδουσάκη και άναψε τον βωμό. Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί και απονομές επαίνων και μεταλλίων στους συμμετέχοντες.

Τη δεύτερη ημέρα της Λαμπαδηδρομίας, η εκκίνηση έγινε από τις Ποταμιές. Οι λαμπαδηδρόμοι πέρασαν συνολικά από 16 χωριά καταλήγοντας στο θεατράκι της Αγίας Παρασκευής στον Λιμένα Χερσονήσου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε το άναμμα του βωμού από τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Χ., Γιάννη Μηλάκη και ακολούθησε η τελετή λήξης.

Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές του διημέρου ήταν η συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο, ο οποίος έδωσε την ευλογία του για την πραγματοποίηση του στόχου ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Στην τελετή λήξης το “παρών” έδωσαν οι κ.κ.: Νίκος Ηγουμενίδης Βουλευτής Ηρακλείου, Νικόλαος Γιαλιτάκης Πρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος Ηρακλείου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Νικόλαος Γιαννακουδάκης Διευθυντής Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Κρήτης, Κωνσταντίνος Γιαννουλάκης Υπαστυνόμος Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, Ειρήνη Μπαλή Προϊσταμένη ΕΚΑΒ Κρήτης, Άννα Πετράκη Επισκέπτρια Υγείας Κέντρου Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Ηρακλείου “Βενιζέλειο”.

Μετά από σύντομους χαιρετισμούς ακολούθησε απονομή τιμητικής πλακέτας στην Αδαμαντία Χαλκιαδάκη για τη συμμετοχή της, καθώς και απονομές επαίνων και μεταλλίων στους συμμετέχοντες. Επίσης, έγιναν βραβεύσεις εκπροσώπων συλλόγων και φορέων που συμβάλλουν συστηματικά στη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας στο Δήμο Χερσονήσου. Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν οι: Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Μαλίων, Φιλωνίδειος Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Λιμένα Χερσονήσου, Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ελιάς «Αγ. Ρωμανός Ο Μελωδός», Πολιτιστικός Σύλλογος Γουρνών Πεδιάδος «Η Πρόοδος», Πολιτιστικός Σύλλογος Καλού Χωριού «Ο Μαζάς», Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Μοχού «Η Πρόοδος», Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμίων «Παναγία η Γκουβερνιώτισσα», καθώς και οι εκπρόσωποι των φορέων: Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), Περιφερειακό Τμήμα Ηρακλείου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Ηρακλείου, Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, Κέντρο Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Ηρακλείου “Βενιζέλειο”.

«Η προσφορά σε αίμα δεν είναι ποτέ αρκετή για να καλύψει τις ελλείψεις, οι οποίες σήμερα είναι ακόμα μεγαλύτερες λόγω της πανδημίας. Μέλημά μας είναι να συνδράμουμε ουσιαστικά σε δράσεις αιμοδοσίας και να «μυήσουμε» όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας στην πιο ωφέλιμη συνήθεια που σώζει ζωές. 


Είναι πραγματικά συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα ζωής της 20ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών στο Δήμο Χερσονήσου. Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν να πραγματοποιηθεί η Λαμπαδηδρομία με μεγάλη επιτυχία για δεύτερη χρονιά στο Δήμο μας και, το πιο μεγάλο ευχαριστώ, στους εθελοντές αιμοδότες, που έμπρακτα στηρίζουν το συνάνθρωπο. Συνεχίζουμε, όλοι μαζί, με δράσεις αλληλεγγύης» ανέφερε ο Δήμαρχος, Γιάννης Σέγκος.

«Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι φετινές συμμετοχές στην 20η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στο Δήμο Χερσονήσου. Δυο ημέρες ξεχωριστές, γεμάτες χαρά, συγκίνηση και αγάπη, μια εμπειρία ζωής με μοναδικό σκοπό να παρακινήσουμε τους δημότες, να γίνουν οι αυριανοί εθελοντές αιμοδότες και να βιώσουν τις αξίες του αλτρουισμού, της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού που είναι ανεκτίμητες. 

Εμείς ως Κ.Ε.Δ.Χ., συνεχίζουμε και στηρίζουμε έμπρακτα τις προσπάθειες και ενισχύουμε τον αγώνα για επάρκεια αίματος. Διοργανώνουμε συστηματικά δράσεις, όπως αυτή του περασμένου Ιούνιου στην οποία καταφέραμε να συγκεντρώσουμε 110 μονάδες αίματος. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όσους συνέβαλαν και στήριξαν την διοργάνωση αυτή για άλλη μια χρονιά» δήλωσε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Χ., Γιάννης Μηλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............