Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Σήμερα τα προσωρινά αποτελέσματα των voucher,πότε θα ανακοινωθούν τα οριστικά - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

23 Αυγούστου 2022

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Σήμερα τα προσωρινά αποτελέσματα των voucher,πότε θα ανακοινωθούν τα οριστικά

 Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα προσωρινά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ και τα voucher που θα δοθούν στους δικαιούχους όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Σπύρος Σπυρίδων.


Όπως είπε τα προσωρινά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν «μετά το μεσημέρι για να γίνουν και οι τελικοί έλεγχοι». Συνολικά φέτος θα διατεθούν 331 εκατ. ευρώ για τα voucher των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών

Ο αριθμός των voucher που θα δοθούν υπολογίζεται σε 180.000 δεδομένου ότι, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, φέτος θα δοθούν 25.000 περισσότερα σε σχέση με το 2021 όταν και είχαν δοθεί περίπου 165.000.

Ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων που υποβλήθηκαν μετά και τις παρατάσεις που δόθηκαν ήταν 206.000 και τα προσωρινά αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ.

Όσοι, δε, θέλουν να υποβάλουν ένσταση αυτό θα μπορούν να το κάνουν έως και τρεις ήμερες μετά την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων «για να είμαστε έτοιμοι την 1η Σεπτεμβρίου» είπε ο κ. Σπυρίδων ανακοινώνοντας ότι τα οριστικά αποτελέσματα σχεδιάζεται να ανακοινωθούν στις 29 Αυγούστου

 1. Τα ίδια τα παιδιά είναι οι ωφελούμενοι.
 2. Δίνεται, ύστερα από μια δεκαετία, αύξηση κατά 10% σε κάθε voucher για την εξασφάλιση ποιοτικών υπηρεσιών.
 3. Εντάσσονται στο ίδιο πρόγραμμα οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι οικογένειες με πιο υψηλά εισοδήματα διατηρώντας την αύξηση του αριθμού των παιδιών που ωφελούνται από το πρόγραμμα κατά 20%».

Οι δομές παροχής φροντίδας και οι κατηγορίες παιδιών που μπορούν να φιλοξενήσουν έχουν ως εξής:

Κατηγορίες Δομών - Κατηγορίες Θέσεων

Τα κριτήρια επιλογής είναι οικονομικά και κοινωνικά και έχουν ως εξής:

Οικονομικά κριτήρια
Α. Δικαίωμα συμμετοχής στο σύνολο των δομών με πλήρη αξία voucher έχουν τα παιδιά οικογενειών με ετήσιο εισόδημα του 2021:

 • έως 27.000€ έως δύο παιδιά
 • έως 30.000€ για τρία παιδιά
 • έως 33.000€ για τέσσερα παιδιά
 • έως 36.000€ από πέντε παιδιά και άνω

Β. Για τις κατηγορίες δομών Α1, Α2, Β1 και Β2 προβλέπεται voucher εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του 2021 είναι:

 • έως 33.000€ έως δύο παιδιά.
 • έως 36.000€ για τρία παιδιά.
 • έως 39.000€ για τέσσερα παιδιά, και τις
 • έως 42.000€ από πέντε παιδιά και άνω.

Επισημαίνεται ότι δεν ισχύουν εισοδηματικά κριτήρια για παιδιά με σωματικές, πνευματικές, ψυχικές παθήσεις ή αναπηρίες ή άτομα με αναπηρία, που υποβάλουν αιτήσεις για Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας. Ομοίως δεν ισχύουν εισοδηματικά κριτήρια για γονείς- νόμιμους εκπροσώπους που ανήκουν στην κατηγορία ΑμεΑ (με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%), που αιτούνται για βρεφικούς, βρεφονηπιακούς ή και παιδικούς σταθμούς (Κατηγορία θέσης Α1, Α2, Β1, Β2).

Κοινωνικά κριτήρια

Πρόσθετη μοριοδότηση προβλέπεται για παιδιά σε μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνους, γονείς ή / και αδέλφια με αναπηρία.

paidikoi-stathmoi.jpg
Στον παρακάτω πίνακα καταγράφεται η αξία των vouchers ανάλογα με την κατηγορία δομής.
Στην γραμμή Γ αναφέρεται η αξία του μειωμένου voucher για τις υψηλότερες εισοδηματικές κατηγορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............