Χερσαία ζώνη και εργάτες γης στο επίκεντρο της συνάντησης του Χάρη Μαμουλάκη με την Μαρία Κοζυράκη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

23 Αυγούστου 2022

Χερσαία ζώνη και εργάτες γης στο επίκεντρο της συνάντησης του Χάρη Μαμουλάκη με την Μαρία Κοζυράκη

 Συνάντηση εργασίας με την Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας 22/8 ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης,

 


Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι εξελίξεις με την Χερσαία Ζώνη Λιμένα Ηρακλείου, όπου αναμένεται το ΦΕΚ που θα την καθορίζει, καθώς και το φλέγον ζήτημα των εργατών γης, όπου παρατηρείται η παραδοξότητα να ανήκει στην Περιφέρεια Κρήτης το θέμα της προσφοράς θέσεων εργασίας και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση το θέμα της αναζήτησης των εργατών γης!

 

«Πρόκειται για δυο πολύ σημαντικά ζητήματα, που απασχολούν την τοπική κοινωνία και επηρεάζουν την αναπτυξιακή προοπτική του Ηρακλείου αλλά και ολόκληρης της Κρήτης.

Ως προς τη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Ηρακλείου, περιμένουμε το σχετικό ΦΕΚ για να διαπιστώσουμε αν τελικά το λιμάνι θα περιοριστεί μέσα από τα κάγκελα. Αν θα αποδώσουν οι πιέσεις, αν θα υλοποιηθεί ο σχεδιασμός της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αν θα εισακουστεί ο Δήμος και οι φορείς του Ηρακλείου που διεκδικούν το αυτονόητο: Τη διαχείριση των υποδομών που βρίσκονται εκτός των ορίων του λιμανιού και που κινδυνεύουν να χαθούν με την πώληση του Ο.Λ.Η., όπως είναι ο πρώην Θεατρικός Σταθμός, το κτήριο που στέγαζε το ΚΤΕΛ, το Λιμενικό Περίπτερο, κ.α.

Ως προς τους εργάτες γης, εκεί όπου παρατηρούνται σημαντικές δυσλειτουργίες αλλά και το παράδοξο της διάσπασης των αρμοδιοτήτων, απαιτείται άμεσα νομοθετική παρέμβαση που θα δίνει βιώσιμη λύση και θα ενισχύει τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής, που ειδικά σήμερα, έχει τεράστια ανάγκη από εργατικό δυναμικό. Δεν είναι δυνατόν η μισή διαδικασία να γίνεται από την Περιφέρεια και η άλλη μισή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Στη σύγχρονη Δημόσια Διοίκηση, πρέπει να επικεντρωθούμε στη διαχείριση και διοίκηση διαδικασιών, όχι αρμοδιοτήτων. Μόνο έτσι θα πετύχουμε βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών.».

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............