Στις Ψηφιακές Θυρίδες του gov.gr ο Δήμος Μαλεβιζίου - Άλλος ένας ψηφιακός τρόπος εξυπηρέτησης των πολιτών - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

05 Αυγούστου 2022

Στις Ψηφιακές Θυρίδες του gov.gr ο Δήμος Μαλεβιζίου - Άλλος ένας ψηφιακός τρόπος εξυπηρέτησης των πολιτών

 «Περήφανοι για τον τρόπο που προχωράμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Μαλεβιζίου. Γιατί η ταχύτητα στην εξυπηρέτηση, χωρίς ταλαιπωρία και γραφειοκρατία είναι αναπτυξιακός στόχος. Είναι κοινωνική πολιτική στην καθημερινότητα. Όχι στη θεωρία, στην πράξη. Αυτός είναι ο στόχος. Πλέον, ο Δήμος μας και στις ψηφιακές θυρίδες του gov.gr. Οι υπηρεσίες που παρέχονται ψηφιακά αυξάνονται συνεχώς και δεν σταματάμε. Δείτε εδώ όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δήμου Μαλεβιζίου: https://malevizi.gov.gr/e-services/ » ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας μετά την ένταξη του Δήμου στις ψηφιακές θυρίδες του gov.gr.

Με την ένταξη του στο ασφαλές ψηφιακό περιβάλλον του gov.gr και τις ψηφιακές θυρίδες ο Δήμος Μαλεβιζίου υλοποιεί ένα ακόμα βήμα για τη διευκόλυνση και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Πλέον οι πολίτες μπορούν άμεσα και με ασφάλεια να λαμβάνουν ψηφιακά πιστοποιητικά στην προσωπική τους θυρίδα, τα οποία γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά από όλους τους φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και από φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες, βάσει των διατάξεων των άρθρων 13 & 14 του Νόμου 4727/2020.

Στα εκδιδόμενα έγγραφα (Πιστοποιητικά / βεβαιώσεις / ληξιαρχικές πράξεις κλπ) δεν απαιτείται ιδιόχειρη υπογραφή ή στρογγυλή σφραγίδα του Φορέα δεδομένου ότι με την ανάρτηση στην θυρίδα αποκτούν τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του gov.gr (Μοναδικό αριθμό επαλήθευσης, QR Code, Προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα).

Για την υποβολή των αιτήσεων οι πολίτες χρησιμοποιούν τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://aitiseis-dhmoi.services.gov.gr/request/

Οι ψηφιακές θυρίδες του Δήμου Μαλεβιζίου προσφέρουν 3 βασικές λειτουργίες:

1. Έκδοση πιστοποιητικών αρμοδιότητας των Δήμων χωρίς την ανάγκη φυσικών υπογραφών και σφραγίδων

2. Αυτεπάγγελτη αναζήτηση και έκδοση πιστοποιητικών που είναι απαραίτητα σε διαδικασίες των Δήμων και παρέχονται από το gov.gr

3. Υποδοχή και διεκπεραίωση αιτήσεων πολιτών από το gov.gr

Στο Δήμο Μαλεβιζίου αρχικά έχουν οριστεί οι εξής Θυρίδες:

- Θυρίδα Κοινωνικών Δομών που θα εκδίδει Ευρωπαϊκά Πιστοποιητικά Covid-19 εμβολιασμού.

- Θυρίδα Δημοτολογίου που θα εκδίδει δημοτολογικά πιστοποιητικά / βεβαιώσεις.

- Θυρίδα Ληξιαρχείου που θα εκδίδει Ληξιαρχικά έγγραφα.

- Θυρίδα Δήμου που θα υποδέχεται αιτήσεις πολιτών που αφορούν δημοτικές υπηρεσίες (βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας). Ο Δήμος Μαλεβιζίου εδώ και ένα χρόνο μέσω της πύλης https://malevizi.gov.gr/e-services/ δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες για την ηλεκτρονική τους εξυπηρέτηση σε περισσότερες από 95 ηλεκτρονικές υπηρεσίες και 10 ολοκληρωμένες ψηφιακές πλατφόρμες. Μέσω της πύλης οι πολίτες εξυπηρετούνται άμεσα, χωρίς την φυσική τους παρουσία ενώ μπορούν να προγραμματίσουν και ραντεβού με υπηρεσίες του Δήμου είτε ηλεκτρονικά είτε προσερχόμενοι στις υπηρεσίες του Δήμου σε χρόνο που εκείνοι επιλέγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............